måndag 10 augusti 2015

Otur på vägen och Bullerbyn

Vi sov gott och det var lugnt hela natten på Bullerbyns parkering. Innan vi kom hit igår så hände det..... som inte ska hända.


Vägen är inte så bred, men två husbilar ska kunna mötas. Båda höll ut åt var sin sida men ändå small det till ordentligt. Ingemar stannade och backade tillbaka då den tyska bilens förare kom springande. Vi kollade överallt men kunde först bara se lite skrapmärken på backspegeln. Mannen berättade att han hade en mindre spegel monterad på sin sidospegel och det var den som hade smällt i vår spegel.


Vi första anblicken såg vi ju inget och vi for båda två vidare, men när vi kom fram så kollade Ingemar igen och då såg vi att glaset till blinkersen var spräckt, samt att det var något med den undre spegeln. Det var andra gången, som en annan husbil kör in i vår sidospegel. Här kan du läsa om den andra olyckan, skrolla ner mot slutet på bloggen. Nu får vi bekosta det hela själva, men det blir nog inte så dyrt då det bara är glaset till blinkersen och det påverkar inte något. 


Vid parkeringen finns något intressant och farfar och Liam gick dit för att ta sig en titt. En bikupa gjord så att man kunde se hur alla bina flög in och lämnade sin honung. 


Mycket spännande tyckte Liam


En kort promenad bort till Bullerbyn. Söta små hus, men de är nu i privat ägo. Man kan förstå att Astrid Lindgren använde sig av den här idyllen i sina sagor om barnen i Bullerbyn.


Att förklara för Liam vem Astrid var, var ingen idé, han tyckte hönorna och kaninerna var mer intressanta.
Nu var det dags att vända nosen hemåt. Vi kör som vanligt småvägar och åker förbi många små röda stugor, alla välskötta.


En fin gammal träkyrka i Ölsremma.


Rätt som det är får vi syn på ett Tranpar med två halvvuxna ungar.


Att åka småvägar gör att man få se mer av naturen, djuren och gårdarna runt omkring.


Innan vi är tillbaka i Ulricehamn passar vi på att tömma toan på rastplatsen i Strängsered. När man är utomlands brukar det vara skyltat där det går att tömma husbilens gråvatten och toa, men i Sverige finns inga sådana skyltar ....här gäller det att kolla den svenska rastplatskartan för att få veta var det finns sådana möjligheter. Här är en länk där du kan ladda ner kartan till din dator, om du inte redan har den i pappersformat. 


Så här åkte vi. 
Nu har jag lärt mig hur man gör en skärmdump....haha man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt.

Ha det gott alla i den svenska ( något sen) sommarvärmen :)

8 kommentarer:

 1. Hej ja vid Bullerbyn stod vi en natt också, och kikade på byn och bikupan. Fiffigt gjord den var så man kunde se. Synd med "smällen" för er :-/ Ha en fortsatt bra sommar

  SvaraRadera
 2. Tråkigt när det händer saker men nästan alltid kan man trösta sig med att det kunde varit värre!
  Materiellt går ju att ersätta!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Nej vilken otur med husbilen. !! Det vill man inte vara med om....men ibland är olyckan framme. Sv. Det är en gasolgrill vi köpt på: campingtillbehor4u.se. Kram :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det tråkigt, och vi hade inte haft några problem om han inte haft den där extra spegeln....som vi inte såg. Båda höll ut ordentligt men det hjälpte tyvärr inte.

   Radera
 4. Hej
  Vilket program använder du för kartan med rutten. Den som du gjorde en skärm dump på? Har ni varit i Tyskland något? Vi ska till München på torsdag om 2 veckor och hämta hem en husbil 😃 nåt vi ska tänka på? Eller bör åka och se på? Jättekul och få följa er på er resa. Trevlig hb sen sommar ☺

  SvaraRadera
 5. Jag använder Autoroute 2010 på datorn det finns en 2013 också tror jag, som man kan testa. Visst har vi varit i Tyskland både som transportväg söder ut, men även för att se oss omkring. Vi kör oftast de mindre vägarna, det tar längre tid men man får se så mycket mer och det finns ställplatser i nästan varje by. Stanna INTE och sov efter autobahn, kör av till en by istället. Kolla på Tysklands ställplatskarta, du hittar den längst upp på höger sida. Vår första husbil köpte vi i Tyskland för 9 år sedan.Önskar er en trevlig resa ner och hem.

  SvaraRadera
 6. Det är härligt med småvägar, då hinner man se och uppleva mycket. Trist med spegeln och blinkersen. Ha dé gott!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Vi är "motvalls käring ibland", vi hatar småvägar, dels är jag så rädd om vår fina bil och så tar det så mycket tid att komma fram. Skönt att det inte blev värre olycka.

  SvaraRadera