måndag 17 augusti 2015

Kräftskiva med husbilskompisar.

Nu är det dags för årets första kräftskiva. När vi varit på resa i Spanien har vi träffat många svenskar och flera av dem bor här nere i södra Sverige. Det har nu blivit tradition, att några av oss träffas och äter Paella och kräftor hemma hos kompisarna Ulla och Torgny. 


Ulla fixar paellan, men ....


......då det var lite trångt och långa gasolslangar....så hände en liten olycka.....ett paellafat åkte i backen.


Solweig hjälper till att passa godsakerna....


..... under tiden sköter Ann, Roland och Berry musikunderhållningen.


Ulla och Marieanne kollade sånghäftena.


Längre fram, kom kvällens höjdpunkt kräftorna med tillbehör. Hattar mm åkte på och vi högg in på havets godsaker. Ullareds havskräftor var goda, men vi hade nog kunnat kokat en ny dill-lag till dem.


Sedan ska det ju sjungas, när man har en kräftrump i sin hand.....och det hade vi  många.... så det blev mycket sjungande :)


Som alltid när vi träffas, så blir det många glada skratt och vi har mycket trevligt och kvällen blev sen.
Vädret var helt ok och vi kunde sitta ute hela kvällen. Tyvärr så blåste det en del och det gick åt många ljus i staken :)
Nu kommer vi förhoppningsvis att träffas nedåt Spanien och Portugal till hösten.

Kräftkalas är det nästa helg den 22/8 på Bauergårdens ställplats och har ni inget för er, så varför inte ta och anmäla er till den.
Själva kan vi tyvärr inte vara med, då vi nu är på resande fot i ett par veckor, mer om det och vart vi hamnar, kommer här på bloggen.


5 kommentarer:

  1. Trevligt! Och roligt att se några kända ansikten! :)

    SvaraRadera
  2. Kul att träffa likasinnade och dessutom festa på paella och kräftor. Vi träffade också på lite bekanta när vi var nere på vår senaste Tysklandsresa, bland annat ett norskt par som nästan var granne med oss i Benidorm på camping El Raco. Husbilsvärlden är liten ibland.

    SvaraRadera
  3. Ja nog är världen liten ibland. Dessa vänner träffade vi för 5 år sedan och har hållit kontakten med dem sen dess. Givetvis träffas vi och det oftast slumpvis,när vi reser i Portugal och Spanien. Husbilen har gett oss många nya vänner :)

    SvaraRadera