söndag 23 augusti 2015

En utflykt på Österlen

Idag undrade våra vänner att vi ville hänga med på en tur runt Österlen. De skulle besöka en konstutställning som de hade i Tjörnedalagården. 
Självklart vi vill.... när vi dess utom får guidning. Vi började med att åka mot Skillinge hamn.


Vädret var inte riktigt klart, det blåste lite.


Vid hamnen i Skillinge besökte vi Turistbyrån.....som inte var bemannad, men här fanns mycket broschyrer och böcker kunde man låna som kvällslektyr.


Vi fortsätter mot Brantevik och här hittar vi Svergies längsta Ljugarbänk....Ingemar försöker sig på en (ljugar)historia :)


Intill finns också Sveriges minsta bibliotek :)


Mitt emot finns ett litet snickeri där man gjorde ekbänkar, bord och soffor.
Den här soffan var lite speciell tyckte vi.


Nere i hamnen låg den här fina skutan Hoppet Brantevik, som man skulle kunna tro var gammal, men det visade sig att den var byggd 1998 efter den danska paketjakten Castor som förebild. Castor byggdes 1887 av Skipsbyggmester Benzon i Nyköping Falster. 
   


Från Brantevik fortsatte vi kustvägen mot Simrishamn där det också finns en ställplats


Ställplatsen i Simrishamn N55 33 39 E014 20 54


Vi får syn på bakluckeloppisen, som vi var på förra året och nu vill både Wivi-Anne och jag ta oss en titt. Jag fick tag i lite bomullsgarn och en liten söt burk för mitt grovsalt och Wivi-Anne ett par DVD-filmer.


Nu började vi bli både hungriga och törstiga....det är varmt ute...vi styr mot Baskemölla och konstutställningen, som ligger i en typisk "Skånelänga".


Inne på gården blommade stockrosorna och jag passade på att ta några frökapslar....kanske kan jag driva upp några egna stockrosor.


Namnet på den här har jag ingen aning om, men den ser ut att vara släkt med vallmon.


Här i skuggan intog vi dagens sena lunch, fina smörgåsar med brieost och kalkon för de andra, men jag höll mig till en västerbottenpaj med grönsallad, prydd med bladen från stockrosornas blomma....mycket gott!! :)


Sedan en titt in i konsthallen, många tavlor men inte i vår smak. De fina blommorna i orange hade jag kunnat tänka mig en par tre stycken, men priset 1100 kr/st avhöll mig från något köp.


Vi fortsatte sedan förbi Glimmingehus och tillbaka till Löderup strand.


Efter lite vila.....det tar på krafterna att åka på sightseeing....avslutade vi kvällen med tärningsspelet som vi nu lärt oss. 
I kväll var det Ingemar och Mats som stod som vinnare av "först till 10000".


I morgon drar vi vidare....vart får vi se :) 
Än så länge lyser solen på oss.

1 kommentar: