söndag 9 augusti 2015

Besök på Astrid Lindgrens värld.

Astrid Lindgrens Värld är ett ställe vi många gånger funderat på att besöka, men vi har ju inga småbarn längre, så vad passade bättre än att skylla på.... att barnbarnet Liam snart 4 år, nog skulle gilla att åka dit :)
Det är första gången som Liam ska åka med oss i husbilen. När vi nu hämtade honom, fick han så bråttom ut till bilen, att han inte ens hade tid att säga hejdå till mamma :) 
Ett spännande äventyr väntade ju. 


Det blev givetvis några olika stopp på vägen dit och ett av dem var naturligtvis för att köpa glass.
När vi kom fram till parkeringen i Vimmerby, så kom det en skvätt regn, men vi hoppades att det bara skulle vara på kvällen. Lite solnedgång på kvällen, men mest moln. Vi fick sällskap av ett par husbilar och några husvagnar och det var långt ifrån trångt på parkeringen. 


Så mysigt det är i husbilen, sa Liam
Det blev lite sagoläsning på kvällen innan han somnade bredvid farmor....som nästan somnade hon med :)

Klockan 8.00 kom en parkeringsvakt och ville ha 150 kr för övernattning och parkering. Redan på morgon började parkeringen fyllas av bilar, husvagnar och husbilar. Vi promenerade iväg till biljettluckan efter frukosten. Biljetter är dyrt, men som pensionärer går man in billigare än barnen, 225 kr/pers för oss vuxna över 65 år och 380 kr för övriga vuxna, samt 270 kr för barn 3-14 år. Det blir dyrt för en barnfamilj och barnfamiljer fanns det gott om :)


Vi börjar vår promenad runt och hamnar i minibyn och sedan hos Pippi Långstrump.


Sen var det ju rutschkanorna, som stod högst upp på önskelistan. Först var det lite svårt att våga sig på att åka .....men sen, när han äntligen vågade testa, ja då ville han knappt sluta att åka.
Vi hann med att se vad Emil också hade för sig. Visst kom det lite duggregn, men inte så mycket att vi blev blöta. (regnkläderna låg kvar i bilen)Det fanns mycket att testa, som t ex att dra flotten från en sida till en annan.


Och att balansera på rep, stockar och stenar för att inte nudda marken var jobbigt.


Bullerbyns hus hade rätt storlek.


Det blev en del inköp också så klart, Emils mössa och en pilbåge med pilar. 
Måste nog säga att de tar ordentligt betalt för allt på sådana här turistställen....men så är det ju överallt. Tur vi bara hade ett barn med oss den här gången :)
Liam var glad för sin pilbåge och med instruktioner från farfar och träning, så kom pilen riktigt långt. Träning ger färdighet....sägs det.


En trött Liam efter en lång dag med mycket intryck.


Nu skulle vi ha en ny övernattningsplats och det fick bli Bullerbyns parkering. Här lämnar man 40 kr i en låda på väggen om det inte finns någon som tar emot betalningen.


Här blev vi ensamma på natten men det var lugnt. I morgon tar vi en titt på Bullerbyn = Sevedstorp. 

5 kommentarer:

 1. Fina kort, speciellt det med farfar och Liam med mössorna på sne :)

  SvaraRadera
 2. Att besöka nöjesparker med barnbarn det är livet dä si!
  Såå trevligt!
  Så praktiskt med bobil också!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj så roligt att få vara på resa med barnbarnet:)) Jag längtar till vi också får det...men vi får vänta ett tag, eftersom han bara är 3 månader än:)) Ni ser ut att ha haft det kanon kul. 2 tuffingar med kekpan på sne...var en superrolig bild...den bästa:) Kram

  SvaraRadera
 4. Hos Astrid har jag bara gjort kundbesök. Då får ni dricka Sockerdricka från Torebrings Sevedstorp i morgon.Kram

  SvaraRadera
 5. Där var vi i somras med barnbarn och föräldrar. Det var jättetrevligt!
  Elisabeth

  SvaraRadera