söndag 5 juli 2015

Lång väntan.

Äntligen kom den....sommaren vi alla väntat på :)
Förstår inte att man får sådan arbetslust när det blir så varmt....borde vara tvärt om. Nu har vi möblerat, satt ut bryggan, klippt gräset och rensat i landen snart kan vi njuta av en go drink.
Bryggan fick vi hjälp med att sätta i, går inte att göra själv och jag orkar inte slå med släggan på stolparna, tur barnen hjälper till. När nu sommaren äntligen kom så vill man ju både bada och åka ut med flotten och båten. Ja flotten ligger redan i vattnet ....men båten lär få vänta ett tag....finns ingen som hinner fixa den än på några veckor.  :(


En måste vara i vattnet när bryggan ska läggas i. Och tydligen har temperaturen stigit under de här dagarna med sol, för Ingemar tog sig sedan ett dopp. Han säger att det är 21 gr.....jag ska testa lite senare.


I 6 veckor har vi väntat och igår kom de äntligen.....våra nya soffor!
Under tiden har vi fått använda de möbler, som ska stå på balkongen. Nu har vi fått två "nya" rum kan man säga. Känner mig riktigt nöjd med båda två.Flotten på plats och halva bryggan.


De sista åren har vi sett många flottar, med motorer, på sjön, men priset tog nog den här.... ingen motor såg vi till, men ett vindsurfingsegel och med vindens hjälp kom de ända upp till Åsundens norra strand. Hur de tog sig därifrån vet vi inte, men flotten låg kvar i morse dock utan besättning.  Kanske väntade de på att vinden skulle vända och komma från norr i stället. :)


Njut och ha det gott i värmen....som kommer att sjunka betydligt i nästa vecka.

8 kommentarer:

 1. härligt att se att ni har fått lite sommarvärme äntligen. Fina möbler på balkongen!!

  SvaraRadera
 2. Ni bor så naturskönt. Allt ser ut att stå på rätt plats. Har själv tänkt på möbler till trädäcket men jag har så det får vara i år.
  Hälsning från ett soligt Ålands skärgård

  SvaraRadera
 3. Effektiviteten är på topp hör jag! Härligt med sommarvärme! Rolig flotte, men verkar svårmanövrerad... ;)

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha bråda dagar. Vi latar oss för er också. Ha det fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger som Sverige lotten "bara gööör det" :D
   Kram

   Radera
 5. Det var en rolig ide med segel på flotten hihhi
  Fint det blev med sofforna, och ni har verkligen en underbar tomt, njut och bada nu.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja nu har vi haft några sköna dagar!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Men så fint det blev med möblemanget:) Ni kan känna er stolta:)) Härligt med sommar säger jag också..som är rätt less på regnet. Just nu ialla fall är det fint på balkongen hos oss...i solsken:) Kram

  SvaraRadera