lördag 25 juli 2015

Nöre Jordkula

Sommar.... det är den tid på året då vi kan träffa alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn.  Flera av våra barn bor nära oss, men en av sönerna bor på Frösön och det blir inte så många gånger på året vi kan träffas. Den här helgen var en sådan familjeträff. Sonen från Frösön hade varit på Gothia Cup med sina söner och passade på att svänga förbi hos oss. Då blir det fika och som tur var visade sig solen.


På radion och TV hör vi att svampen är på väg upp, så vi bestämde oss för att ta en tur ut till Nöre jordkula, på vägen dit åker vi förbi Timmele miniby och är man i Ulricehamnstrakten så är dessa båda ett trevligt utflyktsmål. 
GPS Timmele miniby N57 51 11 E013 26 17


Sista biten är grusväg.


Framme vid vägen till Jordkulan finns en liten parkering, sedan blir det till att använda benen. Det är 6 år sedan vi var här sist och då hittade vi svamp på vägen tillbaka, nu hoppas vi att vi ska hitta lite av skogens guld på vägen fram till stugan.
Vi hinner bara parkera bilarna när vi hittar de första små gula hattarna.


Och mer hittar vi i skogskanten.


Det blev mycket spanande efter fler "gula hattar" på vägen fram mot själva Jordkulan.


Så småningom skymtar vi det grästaket på Jordkulan, som var bebodd fram till 1885. Den började restuareras omkring 1985 och är nu ett trevligt utflyktsmål.


En titt in i stugan hör till och.....


....att skriva i gästboken var självklart. Vi passade också på att via swish föra över en slant till föreningen, som sköter om Jordkulan och byggnaderna runt omkring.


Förra gången vi var här letade vi efter en geocash, men det behövde vi inte den här gången (vi hade ju redan hittade den), däremot var den gamla brunnen intressant.Regnet hängde i luften så vi vände tillbaka till bilarna och for hem. 
Det blev ca 1 L svamp att använda till såsen och köttet.
Nöre jordkula är ett trevligt utflyktsmål, som ligger i Timmele strax utanför Ulricehamn, här finns vedförråd och grillplats samt bänkar och bord. 
Glöm inte fikakorgen och korven :)
GPS N57 51 55 E013 27 46 


3 kommentarer:

 1. Kul med sådana tips!
  Tack för det!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hihih - Det är nästan som man väntar sej att trollen i
  Trollebo ska komma ut och dansa i gräset där vid Jordkulan.
  Vilken underbart ställe; vä värt att underhålla.
  Tack för titten!

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog kan man tänka sig det. Vi använde oss av ett foto på jordkulan till julkort ett år. Det såg trolskt ut.

   Radera