torsdag 16 juli 2015

En tur i Småland

Efter besöket i Gränna och familjen Carlings Big Band, for vi vidare mot Bunn och Bauergårdens ställplats  N57 56 07  E014 29 32 Vi ville visa våra kompisar den här fina ställplatsen.


Vädret var inte det bästa precis, men innan vi kom till Bunn gjorde vi först ett besök hos Hugo Anderssons rökeri i Örserum för inköp av rökt korv, isterband  mm.  
Koordinater N58 00 26 E014 34 38


Med fyllda kassar for vi sedan vidare till Krydderi Krokus i Adelöv. 
Koordinater N58 00 51 E014 40 02
Nu hittade vi även ett loppis i uthuset, det blev lite ljus, en stark pannlampa samt en påse grillkol med hem. Fika intogs i caféet då det regnade ute.
Sen blev det ett kort stopp, för killarna ville ta en titt på Mopedmuseet i Björkenäs 
Koordinater N57 58 00 E014 35 36, innan vi anlände till ställplatsen.


Eftersom det är första gången som våra kompisar besöker Bauergården så passar vi på att äta en bit mat i restaurangen, kall inkokt lax med tillbehör.


Nästa morgon var det dags att röra på sig igen och nu kör vi mot Glasriket där vi ska vara med på Hyttsill, men vi vill gärna besöka några glasbruk också.
Småland är raka vägar och skog :)


Vi gör ett stopp vid Magnor Glasbruk. Här hittar vi tyvärr inget intressant.


Vi svänger av från Lenhovda mot Herråkra och där efter vägen hittar vi en skylt om försäljning i en lada och kör en liten grusväg till
 bsweden GPS N56 55 41 E015 10 40Vi hade ingen aning om vad som dolde sig under taket, men det blev ett woaoooh! Det var inget som vi hade väntat oss att hitta här ute i de småländska skogarna.


Fantastiska lampor hängde i taket, men priserna var inget som passade våra plånböcker och storlekarna på lamporna passade inte i våra rum heller, men vilka fantastiska lampor!


Vi fortsatte ut på smålandsvägarna med sikte på Skruv och dess glasbruk.


Nu har lupinerna blommat ut och ersatts av hundkexen eller mera riktigt kirskålens blommor.


I Skruv finns även en fin naturcamping men vi väljer att stå på parkeringen vid butiken, då vi hade sett att det även fanns ett stort loppis här.


Morgonen bjöd på sol och då blev en frukost i det gröna.


Sedan  ett besök på loppiset innan vi kör vidare.


Röda stugor och gröna bärskogar....det är Småland det!Vi tar en sväng in mot Johansfors glasbruk, men det var nedlagt, där emot finns här en fin grusplan fd parkering, där man kan stå över natten med fin utsikt över ån. N56 41 44 E015 32 29


Nu kör vi vidare mot Åfors glasbruk, men även det stängt och nedlagt. I Eriksmåla hittar vi ett nyöppnat loppis som vi naturligtvis måste ta en titt på.Här fanns allt som ska finnas på ett loppis och till bra priser. En bra pall och lite annat blev dagens fynd.


Nu börjar det bli eftermiddag och vi har inte hittat några glasbruk att göra fynd på så vi styr mot Kosta. Strax innan Kosta ser vi en ny skylt om glashytta och kör in mot Transjö. Här har 2 killar sin atelje och utställning. Mycket snyggt att vila ögonen på men även här var priserna för höga för oss.Här hade man smyckat ån med glasbollar och annat.Koordinater till Transjö Hytta N56 47 35 E015 25 07

Nu var det dags att parkera vid Kosta för att senare på kvällen vara med om glasblåsning och hyttsill.


Mer om det i nästa inlägg.

9 kommentarer:

 1. Hugos är verkligen att rekommendera. Såå goda isterband
  Ha en fortsatt fin smålandskräftan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smålandstripp ska det förståss vara.

   Radera
 2. Många bra tips och koordinater. Vi har lagt in några i GPS nu, bl.a. Hugos och Mopedmuseet. Vi har gjort glasriket några gånger tidigare och en av gångerna höll jag på att äta mig alldeles fördärvad på Hyttsill och isterband. Och som inte det hade varit nog, så blev det ostkaka, när jag redan var proppmätt! Tur att det inte är sådana måltider alltför ofta. Ha dé fortsatt bra!! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Tack Maggan och Ingemar för en trevlig utflykt.......

  SvaraRadera
 4. Hyttsill på Kosta har det blivit några gånger! Mums!
  Besök gärna glasbaren!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Tänk så mycket fint det finns att se i Sverige........tack för utflykten maggan :)

  SvaraRadera
 6. Länge sedan vi for i glasriket men du kommer med bra tips
  Tack
  Nisse

  SvaraRadera
 7. Visst är det fantastiskt att få åka runt med husbilen och hitta en massa smultronställen:) Kul med glas rike och loppisar. Ha det fortsatt fint. Kram

  SvaraRadera
 8. Trevligt! Men ni vet väl att ni bara har tre mil till glasblåsning och hyttsill om ni blir sugna igen?! Allt finns ju i Limmared!
  /Anna

  SvaraRadera