lördag 20 juni 2015

Midsommar på Bauergården ställplats

Vädrets makter kan vi inte göra något åt och enligt både TV, Klart.se och YR.no så skulle det bli kallt och dåligt väder i midsommar, på den södra halvan av Sverige. Det hindrade inte oss från att ställa kosan mot Bauergården i Bunn ändå. Inga riktigt mörka moln, när vi kör efter Vättern.


Många husbilar hade redan anlänt när vi körde in. 


Kvigorna hälsade oss välkomna och....


....flaggan var hissad.....kan det vara för att jag hade födelsedag? 
Haha... nej... men det passade ju bra.


Vi hälsade på gamla vänner och nya. Anders fru Ewa hade upptäckt att jag fyllde år och de kom och överraskade med blommor, så gulligt av dem.


Kvällen var kylig, så filtar åkte fram och tjocka jackan på, för vem vill gå in och sitta i husbilen själv när det är midsommar. Nej då ska man vara ute så mycket det går.... oavsett väder :)


Midsommarafton startade med tipspromenad på förmiddagen.


Här kunde även de fyrbenta vännerna vara med.


Mycket blommor finns i år och den här Rhododendron tog nog priset i blomning. 


Eftersom vi inte visste hur vädret skulle bli och om det fanns några vilda blommor att göra krans av, så tog jag det säkra före det osäkra och hade virkat mig en krans.


Andra chansade och gjorde sin krans på plats.Det skulle ha blivit långbord, men se det ville inte han där uppe som sköter vädret..... det blåste och var väldigt nära till regn, så de flesta fick äta i sina husbilar. Vi trotsade vädret tillsammans med våra grannar Roger och Bodil och satt ute lite i lä mellan husbilarna.


Efter sillen var det dags för prisutdelning, tyvärr så tillhörde inte vi någon av vinnarna, men vi ger dem en eloge för sitt kunnande. :)


Det börjar närma sig midsommardans och vi gick alla iväg mot Björkudden i Bunn, där en midsommarstång var rest.Mycket folk hade samlats, lotteristånden och chokladhjulen var välbesökta. Tyvärr så blev det ingen folkdansuppvisning, då deras buss hade fått problem, men dansen kom igång ändå och regnet höll sig borta.


Tillbaka på ställplatsen sken solen och vi planerade för långbordet till middagen istället. Men man kan inte lita på vädret... för rätt som det var blev det ösregn.... men skam den som ger sig.... vi "knödde" in oss under markisen och kunde, under regnets smattrande, äta vår middag.  


Kvällen avslutades inomhus i baren.


Trevligt har det varit och hade inte himlen tidvis täckts av regnmoln så hade det varit ännu trevligare. Många nya trevliga husbilskompisar har vi lärt känna.
Önskar er alla en trevlig fortsättning på helgen och snart följer fortsättningen på midsommarhelgen här på Bauergården ställplats 

Koordinater hit N57 56 07  E 014 29 32

4 kommentarer:

 1. Hej på Er.
  Det var verkligen trevligt att träffas. Vädret var ju inte med oss, men vilken trevlig ställplats. Den kommer vi att besöka fler gånger.
  Tyvärr var ni inte uppe när vi gav oss av, så vi fick ju inte sagt hej då till Er.
  Hoppas vi kommer fler gånger på samma ställe.
  Ha det bra.
  Husbilen Ventilen
  Susanne & Sven, hundarna Lady & Bettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi såg er åka haha, men vi som ni hoppas att vi ses en annan gång. Kollar man deras hemsida http://bauergarden.se/aktuellt/ så finns det mycket intressant i sommar.
   Kul att träffas :)

   Radera
 2. Det blev en jättefin midsommar på Bauergården!

  Jättefina bilder som alltid är trevligt att titta på.

  Nu är det åter till vardagen för att hålla svälten från dörren... :-)

  Ha en fortsatt trevlig sommar!

  Hälsningar
  Kerstin och Jens

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den blev ju bättre än vi hade väntat...det dåliga vädret....men vi hade trevligt ändå :)
   Ha en bra semester, när den kommer.

   Radera