lördag 27 juni 2015

Ingen fiskelycka i Skalhamn

I tisdags var det dags för nästa utflykt med husbilen. Kompisarna ringde och frågade om vi hade lust att hänga med till Skalhamn nära Lysekil och fiska makrill. Klart vi sa ja....och packade bilen....in med fiskegrejer och så lite mat.


Tar vägen mot Vårgårda och sedan Vänersborg och över bron och vidare mot Uddevalla.


Vi hade bestämt att mötas vid Ramsvik  GPS N58 19 05 E011 23 44. 
Vi kör till grusplanen, här finns ingen service, men det finns i 


När vi kom fram står här redan ett par bilar, alla fiskesugna och en av dem kände vi igen från resorna till Spanien. Ingemar fick snabbt fram stol, spön och hink och började fiska.


Några husbilar hade parkerat nära vattnet lite längre bort här kan man också bada. Något badväder är det tyvärr inte och temperaturen ca 12 - 15 gr....brrrrr!


Efter någon timma dök kompisarna upp och han fick sällskap. Någon makrill nappade inte, men flera smala horngäddor fick de, men de åkte i igen :)


En del blommor behöver tydligen ingen jord för att växa. Den här fetknoppen växte i kanten på piren/bryggan.I två dagar var vi där.... och ingen fisk fick vi med hem!  En fin solnedgång var det ändå, även om den gick ned bakom en molnbank. Vädret var under dagen solig med lite moln, men med en kall vind, som gjorde så att det inte gick att sitta ute någon längre stund, men vi gjorde ett tappert försök :)


Vi lämnar våra vänner på torsdagsmorgonen, då jag ska till tandläkaren på eftermiddagen, och kör hemåt.


Bohuslän är så vackert med sina kobbar och skär, och för det mesta är det ju soligt här bara värmen också ville komma hit.


Vi tar färjan över Gullmaren och sedan vidare mot Uddevalla.


Solen sken och det fick folk att samlas vid badet, strax intill färjeläget. Kan undra om det var någon som vågade ta sig ett dopp i det kalla vattnet :)


Det blev ett kort stopp för fika på parkeringen vid Lagmansereds kyrka nära Kobergs slott


Många Mc förare ute på vägarna i det fina vädret. Den första hade en liten fin kärra på släp.


Nu är det nog den vackraste tiden här hemma,efter dikena blommar lupiner i flera färger och i hagarna är det hundkexen och smörblommorna.


Vi börjar närma oss hemmet och för att komma in till centrum måste man numera, om man kommer norr ifrån, passera tre till fem rondeller. De tre i norra infarten börjar snart vara färdiga. I oktober ska den nya motorvägen förbi Ulricehamn vara klar.


Det blev en solig, men blåsig fisketur..och ingen fiskelycka....men vi hade det mysigt och trevligt tillsammans med kompisarna ändå :)

2 kommentarer:

  1. Huvudsaken man har trevligt!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hade ni fått fisk hade varit ännu roligare. Du får göra som vi , pröva fiskelyckan i Saltströmmen som är ett garanterat ställe, visserligen liiite långt att åka för några dagar. Lycka till nästa gång ni tar med er spöna.
    Kram

    SvaraRadera