onsdag 3 juni 2015

Hemresan beställd

Nu börjar höstresan planeras i stora drag. Den stora frågan är VART ska vi åka i år? Grekland, som vi besökte förra året, skulle jag gärna besöka igen, för de fantastiska stränderna och det klara vattnet. Tyvärr så hade vi inte vädergudarna med oss från mitten av december, så en ny övervintring där lockar inte just nu.

Bästa landet att åka hem från är ändå Spanien, så det får bli Iberiska halvön i år igen. Portugal är fint och har många nya ställplatser har vi hört. Ska vi åka hem över julen så får det bli Malaga.
Och nu är det klart.....hemresan beställd genom Ryan Air och det blev billigt 1780 kr för 2 personer tur och retur.....och det är ingen summa man klagar på. Den här gången blir vi hemma i 6 veckor så vi hinner träffa och umgås med barn, barnbarn och resten av släktingarna.


Efter sommaren väntar alla planeringar och beställningar/avbeställningar  av diverse papper mm. Passen är klara för några år till. Besiktning av husbilen ska ske i September.....ja det är alltid mycket att tänka på vid en längre resa. Och varje år är som att åka för första gången och hellst inte glömma något :)
Men nu väntar sommaren bakom dörren.... och nya platser i Sverige ska besökas.
Ha det gott .....vem vet vi kanske syns någon stans där ute :)

11 kommentarer:

 1. Kanske vi ses i Spanien!

  Det var ju nära här om året!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi tar till Portugal i vinter
  Nisse

  SvaraRadera
 3. Vi har nu rest genom Portugal, Spanien och Frankrike, och vi är absolut mest förtjusta i Frankrike! Helt fantastisk natur, underbara stränder (waow!), otroligt mycket intressant kultur och historia och fantastiskt god mat. Vi tycker dessutom att bemötandet har varit mycket bättre här än både i Portugal och Spanien. Fransmännen är så otroligt service-minded och trevliga! Engelska har funkat bättre än väntat (många gånger bättre än i Spanien) och om någon är osäker på engelska är de snabba att hämta en kollega eller plocka upp Google translate på datorn eller lösa det på nåt annat sätt. Alla vill hjälpa till! Priserna i mataffärerna är kanske aningen högre, men ställplatser och campingar har varit ungefär detsamma. Ställplatserna i Portugal är iofs billigare. ACSI-campingarna i Frankrike har däremot ibland blivit billigare än i Spanien eftersom obegränsad el ingår (medan man i Spanien mäter mängden och får betala extra om man använder för mycket). Som ni hör är vi förtjusta i Frankrike, haha. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frankrike har inte varit något land vi gillat tidigare, men efter att ha läst om er resa där så blir jag ju mer nyfiken. Tack för fin info.

   Radera
 4. Smart att vara ute i så god tid när det gäller flygbiljetterna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vet ju att de stiger i pris längre fram :)

   Radera
 5. Du är som mej :-) vill vara ute i tid :-) så bra att allt är fixat o planerat. Då slipper ni stressen. Ni pratade om att komma norröver...hoppas vi ses:-) Kram

  SvaraRadera
 6. Vi har inte alls kommit igång med någon st eller vinterplanering.Har varit så mycket annat. Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade nog inte vi heller om vi haft en sådan vår som ni. Nästa år blir bättre :)

   Radera
 7. Det låter ju intressant med Frankrike, mycket att upptäcka där...... för vinälskare speciellt. Och franska alperna går inte av för hackor. det ska bli intressant att se vart ni tar vägen.

  SvaraRadera