söndag 10 augusti 2014

Vad händer under en veckan?

Tänk vad en vecka kan gå fort! Förra helgen var huset fullt av folk, ja var enda sängplats var upptagen, Ingemar, jag och Mikael fick sova i husbilen och det gör vi ju så gärna. Sedan blev det TOMT :(
Men så på måndagen fick vi mycket trevligt besök av husbilskompisarna Mona och Mats samt Ulla och Torgny. Alla har vi lärt känna via husbilen :)
Vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans.


På tisdagen lämnade Mona och Mats oss för att fortsätta hem, (Ulla och Torgny åkte redan i går kväll). 
Jag började sy på nya gardiner till husbilen, känner mig ganska trött på de gamla, man måste förnya sig lite :)
Onsdagen var det dags för ett besök hos sjukgymnasten för mitt knä. Fick lite nya övningar för knät, sedan pratade vi om husbilsresorna och Marocko :)
På kvällen gjorde vi ett besök i Dansklubben Buggies nya lokaler. Det blir superbra lokaler med mycket plats för träning och danskurser.


Torsdag morgon, då ringer kompisen på andra sidan vägen och bjuder in oss på kaffe och kaka. Mums så gott! 
Resten av dagen gick till tvätt och strykning. Barnbarnet Kevin kommer för att bo hos oss, när övriga familjen fick tag på en restresa till varmare länder, hmm tycker vi har varmt nog + 25 gr behöver inget varmare :)


Fredag och jag passar på att koka gelé och saft av svarta vinbär. 
Ingemar tog en promenad och fotade de nya husen som ska uppföras på marken där Båtbyggeriet låg. (Ingemars gamla arbetsplats)
 Hit ska en av sönerna flytta hösten 2015. Nu gäller det att dokumentera hur det ser ut och kommer att se ut. De får närmare till vattnet än vad vi har.
Idag pålas det inte, utan man lägger husen på 1,5 m frigolit, för att husen inte ska sätta sig. Nya metoder som inte fanns för 34 år sedan.


Lördag kom och då var det dags att få till lite i husbilen. Jag har alltid irriterat mig på det utrymme som är vid dörren, ett fack och sedan ett tomrum under.... alla småsaker hamnar ner i utrymmet under facket. Långt ner och omöjligt att komma åt för mig. Nu har Ingemar fixat till en skiva som täcker hålutrymmet.
Äntligen !!


I em kom svåger och svägerska, på väg hem från fjällstugan, och övernattar hos oss. Lite mat och tillbakablickar på resor de gjort innan sömnbehovet gör sig påmint.
 I morgon ska nästa gardinpar till husbilen fixas, det finns ju 4 fönster alla i olika storlekar :)
Nu börjar även lite av planeringen inför nästa resa ta form, mer om det en annan gång. Nu kräver även mina ögon att få vila.


3 kommentarer:

 1. Visst är det kul med husbilsvänner, alltid mycket att prata om.
  Pysslig du är som syr nya gardiner, du har ju förstås lite tyger att välja på, undrar vilket du tog nu hihi.
  Hoppas att ditt knä blir bra snart och det var smart med locket vid dörren.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det var mycket som hände på en vecka. Ulla ser oförskämt pigg ut efter operationen :) Och här är luftfuktigheten lika hög som den var i Sverige.......uppochnervända världen!

  SvaraRadera
 3. Så härligt att träffahusbilsvänner liksom att förnya i bilen. Ni verkar ha fullt upp! ELisabeth

  SvaraRadera