fredag 29 augusti 2014

Inget blir som planerat.

Bilar, bilar.....bara problem! Förra veckan fick en av sönerna problem med sin bil och den hamnade på verkstan. Utan bil tar man sig inte till jobbet 35 km bort, alltså låna vår lilla pärla. 
På lördagen skulle vi ju ut till vår stuga, hade räknat med att ta husbilen. När vi fyller vatten upptäcker vi en stor diesel-pöl under bilen. Hämtar Pärlan hos sonen och åker ut över dagen bara. På söndagen ringer son nr 2 och frågar om han kan låna vår bil, för hans har något fel på bränsleöverföringen. :(
Alltså... vi får tillbaka vår Pärla på tisdagen och son nr 2 kommer och hämtar den på kvällen.
Onsdagen åker vi upp med husbilen till verkstan och får ett nytt bränslefilter.
Skönt nu kanske allt är frid och fröjd?
Fredag och vi ska ut på helgtur till Bohus-Malmön, planerat sedan länge tillbaka.
Hämtar son nr 2 som nu lämnat tillbaka vår Pärla och åker mot Alingsås, kommer till Annelund och i korsningen tycker vi det luktar diesel.
Kör in till macken, Ingemar tar en koll i motorn och vrider av nyckeln direkt.....det sprutar ut diesel, som en fontän!Ringer Falcks assistans för bärgning. Sonen ringer en kompis för att försöka få hjälp med att komma hem, han har tur att någon kan hämta :)
Vi får vänta ett tag, men sedan kommer de och och tar bilen på släp.De hissar upp den och vi får sitta kvar i bilen med säkerhetsbältena på :)


Sen blir det en något gungig färd de 40 km tillbaka till Ulricehamn och upp till vår verkstad. Trodde aldrig man skulle känna sig sjösjuk i en husbil.....men så var det :)Kör förbi strandpromenaden i Ulricehamn och där pågick en metar-tävling, men de tittade mer på oss än på spöna och flötena i sjön, haha. Det är ju inte var dag man får se bärgaren med en husbil på släp.Så äntligen framme och bilen plockas ner på backen igen. Ingemar åkte med bärgaren hem och hämtade Pärlan för att sedan hämta mig och all packning.
Vi kunde ju inte lämna allt i kylskåpet.
Klockan 20.30 och hemma igen :) Nu blir det att packa om och plocka med sängkläder, för till Bohus-Malmön ska vi, men nu får det bli med Pärlan i stället.
Fick sedan höra av vår verkstadskille, att det har hänt många med Fiatmotorer att bränslefiltret läcker för att det är svårt att få det tätt, alltså inget ovanligt.
Hos oss var det ju själva ytterhöljet till filtret, som spruckit antagligen i skarven.
På måndag skulle vi ha varit och besiktigat husbilen, nu fick vi ändra den tiden.
Tur i oturen kan man väl säga att det var, när det här inträffade innan vi hade hunnit ge oss av ner mot södern.
Första gången vi behövt anlita hjälp av Falck Assistans, och nu är vi glada att vi hade den försäkringen.


7 kommentarer:


 1. ska det hända så är det bättre att det händer hemma, lycka till och inga fler olyckor nu.

  SvaraRadera
 2. Åh nej, inte kul när det krånglar med bilen! Men som ni säger, väldigt bra med assistansförsäkring. Det har vi också, känns bra.

  SvaraRadera
 3. Mycket elände på en gång!

  Har hört flera med samma dieselproblem! Tankar ni Preem?
  Många säger att det är bränslets fel.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Men så trist!! Varför ska det alltid strula när man ska iväg. Det har hänt en del gånger för oss också. Hoppas allt löser sig:-) Kram

  SvaraRadera
 5. Kom från verkstaden till besiktningen med husbilen. När han öppnade huven luktade det diesel. Stor pöl på golvet han blev så arg börjad att gorma på mig att jag förstörde golvet. Tog telefonen och ringde verkstaden. Inte nog med det Ringde om ombesiktning om två månader sa hon VA. Jag ska ha en tid idag leta i hela Skåne och Halland sa jag. Så säjer hon kan du komma om en timme till Ättekulla vist är en halv mil från var jag bor.
  Mv
  Nils-Åke

  SvaraRadera
 6. Skönt att hjälpen finns både hemmavid och borta. Själv tankade jag vatten i dieseltanken en vinter i fjällen. Då blev det också Bärgningskåren som fick rycka ut och jobba i flera timmar.

  SvaraRadera
 7. Alltid är det något oförutsägbart som händer!Tur i oturen ändå att det hände innan ni gav er av på turen. Elisabeth

  SvaraRadera