torsdag 21 augusti 2014

Trött på dåligt väder

Jag har alltid trott att augusti hörde till sommaren, men i år tycker jag nog att det mer liknar en höstmånad. Det regnar och blåser varje dag och har gjort nu i elva dagar alltså sedan den 11 augusti, för då försvann sommaren över en natt :(
Blåsten har fått den yttersta bryggdelen att vrida sig, och flotten har drivit in i vassen, men snart är det väl dags att plocka upp hela bryggan.


Något mer dopp i sjön lär det nog inte bli för min del.
Efter regn kan det bli en regnbåge och det var det här om dagen.


Något som också påminner om att hösten är på G, är när de kör upp sanden vid badplatsen, och nu ligger den i stora högar. Kommunen tror nog också att det inte blir några fler baddagar. :)


Några som inte bryr sig är kanotisterna, som tränar oavsett vilket väder vi har.
Värst är väl att gräset växer och det blir för blött för att kunna klippa det. 
I skogen växer svampen och den vill jag ut och hämta, men att traska runt i skogen när det ibland är skyfall är inget som lockar...just nu. 
Nä, det blir att greja lite med husbilen i stället, veckorna går fort och det gäller att hinna göra det som ska, innan det är dags att packa bilen för resan söder ut.

4 kommentarer:

 1. Trösta dig med att det behövs massor av regn, fast i måttliga mängder åt gången. Kram

  SvaraRadera
 2. oj då, tog vi sommaren med oss då vi åkte hem .........trodde att ni hade fortsatt fint väder. Jag förstår att du längtar iväg när hösten gör sitt intåg men september brukar ju bjuda på fina dagar med sol, bara att hålla tummarna för att det blir så i år också!

  SvaraRadera
 3. Ja sommaren tog slut tvärt.. sol tröttnar jag nog aldrig på men regn i en vecka-ja då kan man bli tokig...
  Men snart är ju ni iväg igen-lyckostar.....
  Kram

  SvaraRadera
 4. Nog känns det som att hösten kom lite väl tidigt... Förra året var det riktigt varmt i augusti och till och med i september! Vi får hoppas på liiite mer sommar ;)

  SvaraRadera