måndag 18 augusti 2014

Planering inför vinterresan

Hösten kom plötsligt, åtminstone känns det som höst, när regnet piskar fönstren och termometern orkar knappt upp till 15 graders strecket. 
Vad gör man då en sån här mörk och tråkig dag? 
Jo jag satte mig vid datorn och började leta ställplatser och campingar inför kommande resa. 
Planeringen är den att vi ska ta oss ner till Grekland i höst. Då ska vi passera flera andra länder vi aldrig tidigare har besökt, t ex , Kroatien och Albanien eller kanske blir det ner mot Italien och båt från Brindisi.
Tur att internet finns, jag har hittat massor av ställplatser, campingar och kartor, kopierat och skrivit ut det som verkar intressant.
Kartor över en del länder är redan beställda och väntas komma vilken dag som helst.Nu gäller det att läsa och försöka få svar på alla frågor som dyker upp t ex vad kostar ett internetkort eller finns det gratis wifi? 
Det måste jag ju ha annars kan jag ju inte blogga och ni kan inte följa :)
Tur att det finns lite dåligt väder ibland! :)

12 kommentarer:

 1. Låter spännande med Grekland, räknar ni med att övervintra där? Vet du hur vädret är där jämfört med t ex Spanien på vintern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi räknar med det. Tror nog vädret kan vara ungefär som i Spanien...sämst i dec, jan, Grekland ligger ju på ungefär samma breddgrad som Spanien.

   Radera
 2. Låter som en spännande resa ni kommer att göra åt det hållet!
  Då harvi nåt att se fram emot att följa i höst o framåt!

  Ha det så gott/Kram

  SvaraRadera
 3. Åh det gör ni helt rätt i att resa till Grekland, det skulle jag också vilja. Jag har läst och följt den här bloggen, det kanske du också gjort, http://boihusbil.blogspot.se/ som har varit i Grekland under vintern. Finns kanske en del tips ni kan få från dom.
  Kram

  SvaraRadera
 4. ja grekland er jo spennende hadde tenkt selv å resa en gang ned der.Det blir spennende å følge era på resen ned .For oss blir det ingen resa i høst. vi blir hjemme denne vinteren.

  SvaraRadera
 5. Åh vad kul att kunna sitta o planera en ny resa. Spännande:) Kram

  SvaraRadera
 6. Passa på att åka långt bort medan ni känner er unga, närområdet (norra Europa) kan ni spara tills ni blir äldre. Kram.

  SvaraRadera
 7. Mats hade en bra insikt där :) Kul att utforska lite mer av sydeuropa......men nog låter det som om hösten har kommit lite väl tidigt i år?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och inte bara hösten...svampen också. :) Nu skulle du ha varit här för det blir nog stora skördar i år.
   Klart vi åker nu för man vet ju inte hur man orkar längre fram, och jag har ju alltid drömt om att åka till Grekland.

   Radera
 8. Vi har pratat om Grekland men det blir lite senare!
  Vi följer er spänt och lär oss!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Härligt att planera och ha något att se fram emot! Bästa internetlösningen är inte alltid helt lätt att veta,känns som att det dessutom är i ständig förändring. Hittills har vi mestadels använt wifi. Om man stannar längre i ett specifikt land kan det kanske vara värt att kolla om man kan köpa ett lokalt kort där.

  SvaraRadera