onsdag 11 december 2013

På spännande småvägar ner mot Estepona


De sista dagarna har vi varit ute på spännande åkning i bergen. Men vi tar det från början. 
Vi startade i Sotiel Coronada där vi stod på en grusplan. Vi var lite nyfikna på platsen i Valverde och åkte dit. Det var en parkering med möjligheter att tömma och fylla vatten gratis. Den här platsen ligger mer centralt och det var inte långt in till centrum.


Fortsatte söder ut och åker förbi en hel del övergivna hus.


Vägen är bra och vi blir omkörda av MC åkare. Då förstår vi att det fortfarande är helg i Spanien. Vi hade tyckt att det var tomt med bilar runt varuhusen och vi hade sett folk gått på vandring i Sotiel Coronada.


Vi börjar närma oss bergen Sierra Margarita där nästa nattparkering ska finnas.


Men innan dess tar vi oss en titt på Puerto Serrano där det också skulle vara möjligt att stanna till. Nu gillade vi inte den platsen men de hade en fin staty i byn.


Vi fortsatte i stället till El Bosque N36 45 25 W005 30 39 här finns också gratis tömning och vatten. Det är tillåtet att stå på avsedd p-plats. 
Här övernattar vi.Morgonen började med en promenad upp i byn.
På planteringarna, bredvid där vi står, så har man klippt häckar och buskar i figurer.Vi behövde bröd och det var ett bra tillfälle att samtidigt få se lite mer av byn El Bosque.
Smala och branta gator tar oss upp och vi går förbi en fin rondell.


Hittar så småningom bageriet och får nybakat bröd med oss tillbaka genom de små gränderna. En liten trevlig stad/by.


Dags att åka vidare mot Ubrique, som visar sig vara en större stad.  Höstfärgade träd pryder infarten.Här hittar vi också Lidl och börjar proviantera inför Marocko.
Varmkorv, bacon, fläskfilé, spraygrädde, chokladkakor, kaffe, drycker och mycket mer hittade vägen ner i vagnen. 
Det blev en dyr nota den här gången. :)


Julstjärnorna pryder gatorna och är säkert fina när de är tända.


Ingemar vill inte åka ”vita vägar” men det finns inget val. Det blir en försmak av vad vi kommer att åka på i Marocko. :) Vi styr nu upp i bergen och mot Benarraba och en ny ställplats.
Vägen är smal och asfalterad och inte mycket trafik på som tur är. Den går genom ett naturreservat, och det är många hårnålskurvor.Naturen runt omkring är enormt vacker och jag fotar så mycket det går. Vi är uppe på 850m/öh som mest.


De små vita byarna klättrar upp för berget.


Vi fortsätter mot byn Cortes de la Frontera och här finner vi järnvägen. blir säkert många tunnlar för tågen, för att ta sig igenom alla berg här. 


Vägen är betydligt sämre nu och smal, men det går att mötas. De här paret har nog varit ute på en promenad och satt sig för att vila.


Fortsätter vår spännande färd ner mot en större väg och en ställplats i byn Benarraba N36 32 58 W005 16 43
Dit blir det fler hårnålskurvor men vi hittar platsen och stannar för natten här. 


Här finns 5 husbilsplatser med vatten och toa/gråvatten tömning på varje plats. I de små husen framför bilen finns vatten och toa-tömn. och under bilen grå-vatten tömning. Det är nog den mest avancerade ställplats som vi varit med om och dessutom gratis.
  Vi hade läst att det fanns någon sorts fågelstation här och det intresserade Ingemar. På morgonen kunde han räkna till 36 örnar samtidigt och såg sammanlagt ca ett 50 tal. Lyckan var gjord :) Det är inte lätt att fota örnar högt upp bland molnen, men den här bilden blev bäst.  Ingemar kollade hur högt vi var och här är beviset.Byn ligger nedanför ställplatsen.I natt har det blåst nästan storm ibland. Husbilen har skakat till ordentligt.
 När man tittar ut så är det mörka moln som solen försöker tränga igenom.Vi lämnar Benarrapa och åker upp den slingriga vägen till väg A369 


 Gaucin heter nästa by och här ska det finnas fina utsiktsplatser. Är det fint väder så kan man se ända till Afrika nu är det inte så fint väder så vi viker av ner mot väg A377 och nu är vägen bredare, men betydligt sämre skick så vi kör inte mer än i 40km för det är mycket skador på vägen.
Namn på sina hus har de och så här kan man visa vad huset heter.
Påminner om oss vår egen stad där vi har en väg som heter just Tre Rosor. Byarna ligger som vita snöfläckar i bergsskrevorna.Kommer så ner till havet igen och kör mot Estepona. Här hittar vi som vanligt på Repsol en tvättomat och kan få all tvätt klar på 1,5 timmar. Fortsatte sedan till Estepona N36 24 53 W005 09 36.Står nu på parkeringen på asfalt men det finns även en grusplan.
På havet går vågorna höga men det märks inte i bilen den här gången.
Så länge det är halv storm blir det ingen överfart till Marocko, vi avvaktar vädret.
Vår väg från Moura Portugal till Estepona


Och från El Bosque 


 Det blev ett långt inlägg den här gången hoppas ni orkade med allt :)

9 kommentarer:

 1. Trevlig berättelse!

  Vi kom i går kväll till Ronda!
  Jag har varit här några gånger och måste bara visa Irene denna fantastiska stad!

  Ha de gott

  SvaraRadera
 2. Vilka trevliga ställen ni hittar på er resa söderöver,kul att följa er färd !!
  Ställplatsen i bergen var ju toppen,hur hittar ni alla såna ??

  Ha det fortsatt gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gå in på högra sidan på bloggen och klicka på Spanien 1 så får du upp en karta med alla stpl och p-platser där man får övernatta.

   Radera
 3. Va ni är modiga som åker upp i bergen på såna småvägar, vet i sjutton om jag skulle våga det. Vilken otroligt fin ställplats, så påkostad med service på varje plats. Ha en fortsatt bra resa!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder.. Och jag är väldigt avundsjuk på den där fågelstationen ni besökte. De där örnarna hade jag väldigt gärna sett! Ni gör alldeles rätt i att invänta bättre väder för överfarten... Spännande sedan att få se bilder från Marocko! Lev väl! Kramar

  SvaraRadera
 5. Hej där.
  Vilka härliga vägar ni har åkt, vi åker också i bergen ibland. Bra stpl. har ni hittat också, bra att det finns fler och fler ställen med service. Vi känner igen stpl. vid Estepona, där mötte Gasolleverantören upp oss, han fyllde vår svenska flaska men det är många år sedan. Man bara ringde så kom han.
  Ha en fortsatt trevlig resa!
  Rigmor och Håkan MHCS 1324

  SvaraRadera
 6. Ååh... vilken trevlig tripp! Härligt smala vägar... och härliga vyer...Tycker ni är tuffa som vågar!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Härligt med mycket bilder...jag gillar det:-) Modigt och läckert att åka upp i bergen...vilka utsikter sen. Det värsta är väl om man får möte där det är smalt. Riktigt fin ställplats ni hittat. Oj vad avis jag är. Lyckliga er som får åka sådär. Kram

  SvaraRadera
 8. Det ser fint ut uppe bland bergen. Hoppas ni får en lugn överfart till Marocko. Här hemma smälter snön bort och mycket regn ser ut att vara påväg. Det verkar vara garanti för en grön jul i årtyvärr.

  SvaraRadera