fredag 6 december 2013

In mot Alantejo och Mina de São Domingo

 Natten tillbringades i Alagoa på gräsplanen vid hotellet, lugnt och skönt. Vi har varit i kontakt med våra bloggvänner Anna och Jan och nu väntar ett besök hos dem. Innan vi vänder nosen norr ut (till Anna o Jan) så ska toan tömmas och vatten fyllas alltså körde vi först mot Castro Marim och dess ställplats. 


På den här stpl måste man ha en pollett för att få vatten, som tur var så var det en fransk kvinna, som förra gången visade oss var man kunde köpa en sådan för 2€. Nu gick vi iväg och fixade polletten. 
Inte lätt alls att hitta om vi inte hade vetat var det var. Här är koordinaterna fram till dörren, N37 13 10,2 W007 26 34,1 men lämna husbilen på parkeringen. Man går in på gatan mitt emot stpl. och sedan till höger.


Skylten på väggen säger inte mycket.


Rätt ställe var det för han fick en pollett.


Vi hade lite julpost också så vi sökte upp postkontoret och där bredvid fanns en China butik, där hittade jag lite mer garn. Det blir en hel del små tröjor till mina barnbarns små flickor :) 
Här hänger man tvätt på en gemensam tvättlina.


Nu ställer vi in en stpl ca 80km uppåt Mina de São Domingo. N37 40 19 W007 30 16 På vägen dit passerar vi en stor Barragem dvs en uppdämd flod på ena sidan högt vatten


På andra sidan floden långt ner.


Vi kommer till Mertola och här har vi missat en jättestor marknad, de höll på att plocka ihop så vi körde bara förbi. Fina små granar pryder refugen.


 Framme i Mina Sao Domingo där stpl ligger precis vid en Barragem och väldigt vackert.


Här har vi varit för tre år sedan och nu har de rustat upp platsen med större café och bättre strand samt en lekplats.




Vi är inte ensamma om att gilla den här platsen i kväll är det ca 20 bilar här alltså  fullt.


Numera finns också en tömningsplats vid museet.


När jag tog en fotorunda hittade jag den här fina busken med både bär och blommor Trädet/busken heter Medronho kallas också för smultronträd.  


Av bären gör man en likör och de går att äta också, jag har smakat på dem.


Vi kunde sitta ute ända tills solen gick ned.


Då blev det dags att fixa lite mat och det gör Ingemar på gasolgrillen vi köpte i Marocko, Fina kotletter, som vi köpte av slaktaren i Castro Marim. Smakade jättegott med klyftpotatis från ugnen och grönsaker till.


Någon tv får vi inte in här så det får bli datorn och lite korsord i kväll.
Temperaturen har vi med oss +19 gr idag, inget man kan klaga på. :)

8 kommentarer:

 1. men vilken tur att du hade tagit kort på dom små blommorna på smultronträdet för dom kände jag igen men hade ingen aning om att frukten gick att äta eller vad trädet hette. http://anitasphotodiary.com/2013/10/23/macro-lens/ på den här promenade såg jag det för första gången, visst måste det vara ett likadant träd?!

  SvaraRadera
 2. Det ser faktiskt ut som om det vore samma sort eller en kusin :) Frukten är mer orange hos dig och de här var helt runda och röd-orange.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder och tack för koordinaterna. De kan komma väl till pass! Ha en bra helg! Hälsa Jan och Anna från oss. Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Har sett såna smultronbuskar här också, måste bara testa att göra likör på dom nu när jag fått reda på att man kan och om jag hittar tillbaka till dom. Lovar att spara en droppe eller två i så fall :-)
  /Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också sett de buskarna växa vilt. Ja testa skulle vara gott att smaka till nästa gång. Jag åt dem som de var men då var det inte mycket smak i dem. De ska vara mjuka när man äter dom och säkert också till likör.
   Kram

   Radera
 5. Det var ett nytt träd/buske jag aldrig sett. Tänk vad man lär sej mycket genom att följa din blogg ;)
  Ha det fortsatt fint! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var ny även för oss. Fick lite tips om vad det kunde vara från en annan svenk sen var det bara att googla på likörer :)

   Radera
 6. Du visar så bra alla bilder på er resa:) Roligt att få följa med, genom bloggen på er resa...men jag blir bara väldigt avundsjuk på er som får vara där och njuta i solen:) och se så mycket. Men det blir väl vår tur någon gång också:) Ha det fortsatt bra. Kram

  SvaraRadera