tisdag 3 december 2013

Besök på Llha de Tavira , ön Tavira

Vatten så långt ögat kan se och längst bort står husbilarna parkerade efter kanten. Idag ska vi ta oss över till Llha de Tavira, som inte har någon annan förbindelse med fastlandet än bron nedan. Den här ön är 11km lång och mellan 50 m och 1 km bred. Ön har de bästa sandstränderna i Algarve och är en del av naturreservatet Ria Formosa. Här ett rikt fågelliv, men det finns visst annat än bara fåglar, 
t ex ormar, dem hoppas jag vi inte träffar på.


Foton hämtade från internet
Det var en lång bro, som flöt på pontoner, att gå över.


På andra sidan väntade ett litet lok med vagnar på att köra oss sista biten ca 1 km, man kunde också gå om man ville. Resan kostade 1,20€/person och enkel väg.
Ville man så kunde man ju gå tillbaka, men den här gången valde vi tåget t o r.


På andra sidan väntade en lång sandstrand den bästa och längsta i Algarve sägs det. Det finns även en nudiststrand på ön. 


I sanddynorna hade de radat upp en väldig massa ankare, dessa ankare är från tidigare tonfiskfiske i Algarve, då man satte fast näten i botten med dem.


Restaurang och kaféer finns, men till dyra priser. 


Efter en stunds promenad vände vi tillbaka till tåget och nu fick han backa hela vägen tillbaka. Det fanns ju bara ett spår.


Efter gångvägen tillbaka till husbilen gick vi förbi dessa kaktusar med stora frukter. En gång tog vi en sådan och hela handen blev rödfärgad så jag avstod att ta i dem den här gången, dessutom har de hemska taggar.


Tillbaka till husbilen och solstolarna kom ut, det blev varmt i solen och lä med husbilen bakom oss, för vinden som kom bakifrån.


I dag har vi haft +19,5 som mest och det i skuggan.
Då kan ni tänka er hur varmt det är i solen.


11 kommentarer:

 1. har vert på den fine stranden for at sola bada på sommeren.. en fin tur ut med det lille toget til stranden der var mye folk på sommeren mins jag

  SvaraRadera
 2. Kaktusfrukterna säljs dyrt här, men taggarna har tagits bort innan försäljningen. Dom är faktiskt goda, söta och saftiga!
  Det ser härligt ut, hoppas att ni fick några bilder på fåglarna eller ormarna......:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det verkligen samma sort för de här när man öppnade dem var röda innuti och svårt att få bort färgen. Att äta dom vet jag inte om jag skulle vilja :)

   Radera
 3. Härlig tur ut till ön... och fina bilder därifrån :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vi cyklade till Santa Luzia i går!
  Anar att det var er bil vi såg!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi promenerade dit, men står i Pedras del Rei nära bron som man går över till ön Tavira.

   Radera
 5. Intressant det där med ankare och tonfiskfisket och kaktusen som gav ifrån sig sådan röd färg.
  Sv. Jasså, du har också bott i Sala under samma tid som jag? Världen blir bara mindre och mindre :-) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja visst är det så, jag har även träffat en som gick i samma skola som jag i Norrköping men då kände vi inte till varandra.:)

   Radera
 6. Ser jättefint ut. Härligt med utflykter när man är borta, och bara få må gott ute i solen. Ha det fortsatt skönt...men akta ormarna:) dom gillar inte jag heller. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi njuter av husbilslivet och tar dagen som den kommer. Mycket i solen blir det och mycket att se och uppleva blir det också.

   Radera
 7. Oj, vad ni rör på er......åker ni över till Marocko innan jul? Kram!

  SvaraRadera