fredag 27 december 2013

Aglou Plage


Är en liten by där surfing är en populär sport. Vi har i två dagar haft dimmigt och fuktigt, men en behaglig värme både på dagen och natten. Ingen värme har behövts än så länge.
Mats och Wiwi-Ann bjöd på pannkaka med jordgubbssylt.
Senare på kvällen spelade vi Sequence för första gången på den här resan.


Här, som på andra campingar, kommer de och vill sälja allt möjligt. Förra gången köpte vi en 5m lång matta att ha utanför husbilen, men den fick vara kvar hemma på altanen.
Den här gången blev det en på 2x3 m och bourdauxfärgad och lite lagom storlek, pris 200Dh ca 160kr.


Campingen har fina toaletter och duschar samt tvättmaskiner. Här är rent och snyggt.


En stor affär med nästan allt man behöver. Priset är 80Dh/dygn och vill man ha el så får man lägga till 20Dh. Tänker man stanna längre än 7 dagar så sjunker priset till 70 Dh.


Keramik är tungt att ta med sig hem, men visst blir man lite sugen på en fin lykta.


Den här har vi sett tidigare och den rymmer nog minst 2 rum och kök kanske mer. I jämförelse med den lilla "plåtisen" som står bakom, tror jag att jag hellre väljer den. Det måste vara problem med att ta sig in på en del campingar. Tur är väl att vi alla har olika smak och tycke. :)


Det ljusnade lite och vi tog en promenad in till byn, ingen lång sträcka att gå. Stor bred promenad fina lampor.


Men oh, så farliga saker, med ledningar och el fullt synliga för små fingrar.


Campingen sett från vägen.


Den här årstiden finns inte mycket som blommar, men en pelargon lyser upp hela promenadstråket.


Vi reagerar på att det är så lite skräp. Vi har ju skräckexempel på näthinnan. Faktum är att det ser väldigt rent och fint ut och det finns papperskorgar.


Vi ser inte till många affärer eller barer men vid hotellet fanns både souveniraffär och mataffär, samt restauranger så klart.
Kanske beror det på vädret att det är så lite öppet.


I Spanien har vi sett massor av rondeller med båtar i här hittar vi också båten... på land....


och en fin fontän eller fågelbad kanske.


Vi kommer ner till byns strandpromenad och den är låååång. När vi rundat första kröken så var det dubbelt så långt kvar.
Vi nöjde oss med att gå de 300m. som det var till första svängen och den ser ni knappast.


Ute i vattnet låg surfarna och det var enorma vågor som vällde in, så stora att de inte kom upp på dem. De visade svart flagga på stranden, inte för att jag vet vad det betyder, men jag antar att det är en varning.

På väg tillbaka till campingen går vi förbi fina sommarvillor, de flesta tomma så här års.


Tillbaka på campingen var det dags för lite mat och den här gången blev det grillade kycklingbröst och hemmagjord pommes.
Allt lagat på den marockanska gasolspisen, som är kanonbra.


Lite lättade molnen och dimman mitt på dagen och vi fick några timmars sol, men nu på kvällen kommer molnen och dimman tillbaka igen.


5 kommentarer:

 1. Jag minns den mattan ni köpte i fjol:) tyckte att det var så läckert att köpa mattor där o lägg vid husbilen. Ser så rent o snyggt ut där ni är. Det är trevligt att dom städar och håller fint..Keramiken var fin, jag skulle ha svårt att låta bli att plocka hem en keramiklykta:-)) Campingen ser också jättefin ut. Ni bloggar så bra och lägger ut så mycket bilder när ni är på resa. Känns nästan som man var med er på resan:) Vi har alltid problem med internet när vi är iväg..utanför Sverige...så det går sällan att lägga upp så många bilder som ni gör..men vi blir väl bättre med åren vi oxå:) Mys så gott ni kan där ni är. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så mallig jag blir nu :)
   Tack för dina fina kommentarer det sporrar ska du veta.
   Internet har jag svårt för att vara utan....blir som en drog....nästan.

   Radera
 2. Det ser verkligen rent och snyggt ut på platsen som ni valt, anar dock att det ett speciellt område. Vilken lång stenlagd strandpromenad, något i stil med "hälsans stig" som vi har här hemma. Önskar er ett gott slut på året.

  SvaraRadera
 3. Trevligt att läsa er blogg och att få se alla dessa bilder. Trodde inte att getterna var så duktiga klättrare.
  Är det vanligt att campingarna är så rena o välstädade i Marocko ?

  God fortsättning på er resa.

  Lasse N.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lasse N! Välkommen till vår blogg!
   Svar på din fråga angående toaletter: Det varierar väldigt vad gäller renligheten på toa/dusch. Den här tillhör nog en av de större och renaste vi har varit på, men så är den också något dyrare än många andra. Kommer vi till en camping som har dåliga toa/duschar så använder vi vår egen i bilen. Ha en bra fortsättning på helgerna.

   Radera