lördag 28 december 2013

Ingemar och Mats promenad

Idag vaknade vi till solsken i Aglou Plage. På förmiddagen tog Mats och Ingemar en promenad utmed kusten och stranden. Jag hade gärna följt med men mina höfter strejkade efter gårdagens (korta) promenad.
Dagen innan hade Mats och Ingemar fått syn på den sällsynta och utrotningshotade Eremitibisen, en stor flock flög över campingen. Senare när Mats och Wivi-Ann var på promenad så fick de syn på dem igen och tog kort på dem. Kolla in deras kala huvuden. :)
Att det är en Nationalpark de ska gå till upplyser skyltarna om, och vad man inte får göra. Trots det såg de en husbil inom området.


Båtarna ligger uppdragna på stranden och vittnar om att här har det fiskats, men jag tror inte att några av båtarna skulle hålla för en fisketur idag.


Det är nog inte årtalet de är gjorda som står i fören.Här finns grottor i bergen och det är fiskarnas de flesta, några av dem var bebodda, men dem fotade han inte.


Fiskarna i full gång, oberörda av vågorna bakom dem.


Det går höga vågor även idag. Ett fascinerande skådespel att se hur de rullar in mot stranden, som här består av lava i form av månlandskap.

Fler grottboningar och det fanns massor av dem, de var även numrerade.Att balansera på lavastenarna kan vara en konst, det gäller att hålla balansen.


Givetvis träffar de på en del fåglar här, en Spov av något slag.


Svart Stenskvätta tror vi det här är.


Det här är i alla fall en mås av något slag tror jag. :)


Raukar ser det ut som, och i nästa ögonblick forsade vattnet fram mellan dem och fick Ingemar och Mats att snabbt sätta sig i säkerhet.


Några snäckor, som Ingemar hittade på stranden. 
Det finns inte lika gott om dem här, som på Portugals kust.


Under tiden de var ute på promenaden satt jag i solen och läste på lite om Marocko, det gäller att vara lite uppdaterad på vad vi vill se och vara med om. Vid 4 tiden gick solen i moln och det började blåsa, då var det dags att flytta in och blogga. Sista glöggen tog vi idag och nu åker julpyntet bort.
Temperaturen i dag +20 och sol nästan hela dagen.
Ha det gott!

11 kommentarer:

 1. Måste vara kul att se alla olika fåglar där , än vad vi har hemma. Sen finns det alltid dom som inte förstår att man inte får övernatta eller stanna till vart som helst.;-)Ni är duktiga som ens pyntar husbilen när ni är så lång hemifrån och har det varmt och skönt:) Ha det fortsatt bra. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag trodde att det var bara asätande fåglar som hade kala huvuden. Hälsa Ingemar att han har tagit fina bilder.

  SvaraRadera
 3. Fina fågelbilder!

  Ha de fortsatt bra!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Att Gamar har kala huvuden det visste jag men det finns tydligen fler arter. Intressanta hus i klipporna. Är nog svalt och skönt där inne. Kramar

  SvaraRadera
 5. Vilken säregen natur ni möter, helt otroligt, bara lite vatten mellan er och oss och ändå så olika. God fortsättning

  SvaraRadera
 6. Fiskargubbarna på bilden ser ut att kunna bli dränkta när som helst… Vacker natur!
  Ha det fortsatt härligt!

  SvaraRadera
 7. Spännande fåglar... inte särskilt vackra, men speciella :) Och vilken härlig miljö - där skulle jag också gärna vandra runt med kameran...
  Fina bilder!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jätte fina bilder som togs på promenaden. Ni är duktiga på fåglar och dess namn. Hur gick det för fiskegubbarna? Ser ut som om dom skulle bli översköljda men det blev dom säkert inte?
  Ska också försöka hinna få bort Julen i morgon innan jobbet, är trött på det nu.
  Kram till er

  SvaraRadera
 9. Så många härliga foton! Alltid härligt att få följa med er via fotona! Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Ja, ni är ena hejare på fåglar......killarna på promenad och du fick egen tid......../Kram

  SvaraRadera
 11. Härligt att läsa .vi är på Teneriffa inte med husbil utan på hotell.över jul o nyår. Fina bilder o härligt att läsa . En dröm är att göra de ni gör nu. Men vi får börja med husbil i Portugal/Spanien. Framöver..ha de gott..

  SvaraRadera