onsdag 9 mars 2022

Planer

 


Då var jag här igen efter några veckors uppehåll. Det händer mycket runt omkring oss nu. Mycket tid har gått åt för att följa nyheterna på TV om kriget i Ukraina, men det får inte hindra oss från att planera för vår och sommar i eller utanför Sverige. 

Att semestra i Sverige med bil/husbil kommer att kännas i drivmedelskassan, när priset går upp varje dag och ligger idag på 28 kr/L 

Hur ser det då ut i Europa? I Tyskland 18.44 kr och i Frankrike 18.82kr/ L diesel, med reservation för att det har ökat även där, men det skiljer ca 10 kr /L mot i Sverige. Så planeringen blir nog att åka söder ut.

Nu till vad vi har sysslat med under de här veckorna. Trappan är nu klar och vi är så nöjda med den. Det blev betydligt ljusare i både hall och trappa.


Under helgen har vi fått umgås med våra yngsta barnbarn. Det blev en dag i skidbacken, ja vi åkte inte skidor, men servade barnen med fika och beundrade deras framfarter på skidorna.På Biltema var vi och köpte en ny stekhäll till vår grillplats. 


Spännande tyckte barnen.


Så gott det smakade med grillad korv och saft.

Nu återgår vi till vardagen igen, Ingemar går sina promenader och jag städar i garderober och bakar fikabröd, när jag inte sitter vid datorn och börjar planera för en tur ner mot Tyskland och Frankrike. Varför inte fira påsken i Holland? Det var 2011 som vi var där så det kanske är på tiden att upptäcka Holland på nytt. 

PROGRAMMET STÖRSTA VÅRSFEST

Den största vårfestivalen består av nästan en veckas aktiviteter med färgglada och doftande hyacinter, påskliljor och tulpaner från Bollenstreek. År 2022 kan du njuta av detta spektakel från onsdag 20 till söndag 24 aprilHöjdpunkten är paraden lördagen den 23 april 2022, då vår blomsterparad reser från Noordwijk till Haarlem. Se de olika evenemangen här och hitta praktiska saker för ditt besök.


Hur planerar ni för våren och sommarens resor?

3 kommentarer:

 1. Vem vet; Då kanske vi ses på blomsterparaden eller i Keukenhof! Vi har bokat färja Göteborg-Kiel den 13 april och sedan ska vi tillbringa ett antal veckor i Västeuropa med lite tyngdpunkt på tulpanblomningen i Nederländerna. Visst är det härligt att sitta och planera, trots att omvärlden ser ut som den gör och visst ger det många tankar…

  SvaraRadera
 2. Härligt att planera! Så fruktansvärt detta som händer i Ukraina (och världen), vi känner oss också väldigt påverkade av det, men man kan ju inte sluta med planer för det. Vi kommer också rulla med husbilen i vår.

  SvaraRadera
 3. Hela hösten och tidig vinter har vi planerat för en vårresa, kanske till Tyskland i maj. Äta lite färsk sparris och besöka thermalbad, ungefär som vi gör när vi åker hem från Spanien. Vi fortsätter att tänka så, men är förstås medvetna om att vi kan få tänka om.

  Här i Sundbyholm har vi en småmulen morgon men solen har varit helt underbar de senaste dagarna..

  SvaraRadera