torsdag 24 februari 2022

Vad händer?

 Ja det kan man faktiskt undra när man nu ser på TV och nyheterna .....är vi på väg mot världskrig?? Jag, som hade så många planer i mitt huvud, först en vår-resa med husbilen genom en del av Europa, sedan en längre höstresa, känns som om det var evigheter sedan vi gjorde en övervintringsresa. 😒 Nu får man ställa sig frågan...vågar vi planera?

Vintern i år kommer och går. Man vet inte från dag till dag vilket väder vi har. I förrgår vaknade vi till ett snötäcke på ca 6 cm idag har det regnat bort. Samma är det på sjön isen kommer och går, ibland hinner man ta ett foto.


När vi åkte på vår första övervintringsresa 2010 så skulle Tomas (sonen) sköta om huset mm. Då visste vi inte att den snö som kom i slutet av oktober skulle ligga kvar hela vintern. Han hade en hel del att göra, när han skulle skotta bort all snö.


Egentligen ska vi väl vara glada för att vi inte fått så mycket snö som 2010-2011
Äntligen har vi också kunnat få träffa barn och barnbarn igen. Sist vi sågs var strax före jul.

Nu får vi istället för att planera, fortsätta med olika projekt här hemma. Trappan väntar på ny matta. 😀


I soffhörnan har jag suttit många timmar och stickat till barnbarnen. 

Det har blivit 2 tunikor till tjejer och tröja och mössa till Toddy.


I köket har jag också tillbringat en del tid, under tiden Ingemar målade trappan. Fick för mig att göra apelsinmarmelad, det är ju apelsintider nu. 😀 Eftersom jag äter en hel del apelsiner och clementiner så skalade jag apelsinerna tunt och frös in skalen, använde även citronhalvor, som jag hade frusit in, efter att ha läst Sara Bäckmos blogg


Nu blev det inte som jag först hade tänkt, för jag hade i för lite fruktpektin och jag har väldigt svårt att följa recepten. 😕 För mycket vatten gjorde att jag fick lov att koka om det hela. Efter andra koket då jag hade reducerat det hela lite, så blev det en jättegod marmelad. Många recept finns på internet. Så gott med egengjord marmelad, det kommer jag nog att testa fler gånger. 😋


Sedan har det blivit en hel del bull och kakbak, för fika måste vi ju ha och vi gillar hembakat, som även blir billigare.
Nu blir det att lyssna på nyheter och följa vad som händer i Ukraina.

3 kommentarer:

 1. Vilka fina plagg du stickat! Här håller jag mig till strumpor och sedan har det blivit tre par tovade vantar, så kul!
  Nog är det en skrämmande och annorlunda värld vi fått. Vi har en bokad färjebiljett till Kiel i påskveckan och hoppas att vi kan använda den men i dagsläget känns det som inget går att planera .
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade tänkt ta en tur runt Tyskland och Frankrike, men nu vet man ju inte hur det blir. Dessutom måste man anmäla sig när man reser in i Tyskland, men det blir nog inga problem för vi har ju 3 sprutor.

   Radera
 2. Apelsinmarmelad var väldigt många år sedan jag gjorde, det är mycket godare än köpt. Vilka fina tröjor du har stickat, imponerad. Själv har jag precis fått klart en väst och en alldeles för stor mössa hahaha.
  Att planera och längta kan man alltid göra men vi får nog vara beredda på att det inte blir något av resandet.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera