söndag 20 februari 2022

GPS

 Äntligen kom den vår nya Garmin Camper 780 som ska passa för oss med husbilar. Många kör på telefonen med google maps, men Ingemar vill ha en GPS att följa.


 Nu kanske vi slipper vända på alla konstiga ställen, när vår gamla "Berit" visade in oss genvägar. Oftast var det viadukter under 2 m eller undermåliga vägar alldeles för små för husbilen, men nu ska vi kunna ställa in både höjd, bredd och vikt, så vi slipper för trånga tunnlar mm.

Nu gäller det bara att lära sig den här nya, med nya inställningar.

Vi hade problem i höstas när vi var i Italien, då ville "hon" bara köra genvägar och det vet väl alla att genvägar också kan vara senvägar.

Vi fick vända när vi kom fram till en järnvägstunnel, som naturligtvis var för låg. Det blev en hel del extra km på det viset. Flera gånger visade det sig att vi skulle ha fortsatt den större vägen för att hitta rätt väg till ställplatsen, men vem visste det? Eller som här nedan hamna på fel sida av muren, när vi hade ställplatsen på andra sidan. 😁

Det blev många svordomar över den gamla, men nu är hon ersatt av en ny, så nu kan vi börja planera för resan till våren. 😍


6 kommentarer:

 1. Prova er nya GPS på kända vägar så lär ni er hur den "tänker". Har en likadan som er som först ville ta oss under en för låg järnvägsundergång innan vi gjort alla inställningar rätt. För övrigt mycket nöjda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips ska bli spännande och se vart den tar oss.

   Radera
 2. Vi har kört med en sådan GPS flera år. För det mesta är den rätt ok men ibland blir vi ändå inmurade i återvändsgränder och annat, speciellt om något som t ex vägarbete förekommer så trafiken leds om. Vi har bl a åkt på gärdesvägar med gräs i mitten över bondgårdar i Frankrike men nog har vi kommit rätt i sista ändan..
  Bra idé att prova på kända vägar.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att du även i fortsättningen kan få en och annan överraskning. Ni, som vi, gillar ju mindre vägar. Där får man se och uppleva mycket och allt är inte planerat! Ha de gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag också, men de flesta överraskningarna kanske vi slipper. Och nyare vägar finns kanske med.

   Radera
 4. Till vår första husbils GPS, i början av 2000 talet, hade vi ett gäng CD skivor som vi fick stanna och byta vid alla gränsövergångar. Men den funkade i alla fal. Till småorter ute på landet är trots allt min iPhone överlägsen. Jag vill dock ha en riktig GPS jag med. Lycka till

  SvaraRadera