fredag 25 mars 2022

Veckan som gått och reseplaner.


 Nu har våren kommit i vår trädgård. Den tidigt blommande Irisen "Katharine Hodgkin" blommar i ljusblått.

Vi har hunnit fira nästa födelsedagsbarn, Noel 7 år och nu skolpojke. Här får han hjälp av lillebror Alvin, att öppna en gymnastikmatta. Från oss fick han ett platt paket, med en upplevelse på High Chaparral till sommaren.


I tisdagskväll blev vi varse att det brann inne i stan. En stor rökpelare steg upp från hustaken. Det visade sig att något troligtvis hade exploderat i en guldaffär och hela huset brann upp. Brandmännen lyckades avvärja att branden tog sig i de intill liggande husen och tur var väl det, för det är gamla fina trähus på vår gågata. Nu gapar ett stort svart hål mellan husen.


På morgonen såg vi rökpelaren efter branden.


Nu är vi snart inne på sista veckan innan vi drar söder ut mot Tulpanernas land. Jag har börjat reka lite på vart vi ska och vad vi vill se. Flera tips har vi fått genom FB och "Vi som ska till Holland".
Vi ska naturligtvis till Keukenhof och alla blommor. Kanske måste vi också beställa biljetter. 
Sedan hade vi tänkt besöka Giethoorn och dess kanalsystem.


Bild lånad från internet.

På vägen dit hade vi tänkt besöka en del småstäder i Friesland. Där körde vi för så där 40 år sedan och minns inget. Så det ska bli intressant.Nu gäller det att hitta ställplatser och gärna några som är gratis också. Park4night är en bra sida så där finns säkert en hel del.
Husbilen har gåtts igenom och är klar för avfärd. Nu ska vi fylla kyl och frys med lite mat, som jag förberett, kan vara skönt att ha det enkelt ibland. Kläder till garderoben och det ser ut som om vi någon dag kan få riktigt varmt så det gäller att ha både sommar och vinterkläder med, sen drar vi. Hade tänkt möta upp kompisarna Torgny och Ulla som är på väg upp mot samma mål som vi. Sen får vi se var vi firar Påsken någonstans.
Följ oss gärna på resan och lämnar ni en kommentar så blir jag glad!6 kommentarer:

 1. Så härligt. Det är några år sedan vi var i Keukenhof, kommer ihåg hur finnt det var.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi läser ju alltid din blogg och kommer att följa resan mer än vanligt. Vi åker lite senare, kanske i slutet av april och ska möta våren i Tyskland och ev i Holland. Kanske är tulpanerna utblommade då, men det finns säkert annat att titta på. Vi har bara varit i Holland en gång tidigare och då nära tyska gränsen.
  Blir det inte Holland så har vi tankar om olika platser i Tyskland, där väntar också den nyskördade sparrisen och härliga termalbad..
  Ska bli kul att följa er…

  SvaraRadera
 3. Vad härligt för er att snart komma iväg!Vi har ju drygt två veckor tills det är dags för avresa, men massor med saker som ska fixas, som service av bilen.
  Giethoorn besökte vi hösten -19, så fint. Vi skrev ett inlägg på bloggen om det då.
  http://bmlarsreseblogg.blogspot.com/2019/08/giethoorn-forsta-stoppet-pa-var-resa.html

  SvaraRadera
 4. Vi hade också tänkt att åka till Keukkenhof i år för att se Blomsterparaden. Men tyvärr kommer Påsken alldeles för tätt inpå så aktiviteterna krockar för oss. Jättetråkigt men så kan det bli ibland. Hoppas att ni får en trevlig resa!

  SvaraRadera
 5. Så härligt för er att resa iväg till Tulpanernas land. Ni har kanske redan en rutt att åka efter. Men jag ger er ett par förslag som vi har besökt och kan rekommendera.
  I orten Anna Paulowna, som ligger strax efter den långa bron, Breezanddijk, på A7, där runtomkring finns de riktigt stora tulpanfälten. Där har man även Blomstertävling, som i år verkar vara mellan 16-20 april. Då gör ortens folk olika utsmyckningar, tavlor, dekorationer med bara blommor som man får rösta på.
  Söder om Amsterdam i orten Aalsmeer, där har ni den stora Blomster Auktionen. Har ni inte sett den tidigare så är det nästan ett måste. Morgonpigg måste man vara eftersom den bara är öppen mellan 7-9 och ibland 7-11. Vi tillbringade flera timmar där, vilken logistik med blommor, som kördes omkring.
  Trevlig resa. Kram

  SvaraRadera
 6. Det låter fint med kanalsystemet! vSka bli intressant att höra mer om!

  SvaraRadera