söndag 27 juni 2021

Ställplatser och Midsommar

 Fortsätter plocka och rensa bland blommorna i trädgården måste ju snygga till så den ser bra ut inför midsommar. Alla Pioner är nu utslagna. Rensar bort en massa vattenskott från äppelträden, så nu ser de riktigt bra ut.

På tisdagens em kom kompisarna Ulla och Torgny förbi, de skulle på onsdagen sammanstråla med sitt golfargäng. Kul att de kunde stanna till hos oss över natten och husbilen hade de så klart med. Vi pratar om husbilsresor till hösten. Vi tänker oss till Italien och de ner till sin Casa i södra Spanien. Några planer går inte att göra än.....det får nog vänta till augusti när vi ser hur läget är i andra länder.


Skulle handla inför midsommarhelgen och passade på att ta en titt på våra ställplatser i Ulricehamn. Vi har minst 4 ställen i stan där man kan stå med husbil och de var välbesökta. En ligger uppe vid sportområdet Lassalyckan. Dessutom är det gratis att stå här.....hur många har det så? Upplever att de flesta vill ha betalt även om det inte finns tömning och toaletter.






Midsommarafton och idag skulle min pappa, om han hade fått leva, blivit 100 år. Så här såg vi ut pappa och jag på promenad, året kan vara 1945. När han blev pensionär reste han jorden runt och samlade på golfbanor. 🤩


Här är han med i Timrå musikkår.


Själva midsommarafton var vi bjudna till Annica och Thomas. Fick en utsökt god lunch bestående av sill med tillbehör och rökt lax med olika kryddor, till det smörslungad färsk potatis. Vi som älskar rökt lax och sill med nubbe till.


Eftersom vädret var helt ok för en gångs skull....inget regn, så kunde vi sitta ute nästan hela kvällen.

Thomas och Annica
Vad vi pratade om....ja allt från politik till husbilar och resor, så trevligt och många glada skratt blev det.

Yvonne och Nisse
Till middagen blev det rökt fläskfilé med potatisgratäng. Och efterrätten, som jag glömde fota, var en hemmagjord underbar marängtårta med grädde, jordgubbar, blåbär och hallon. Gissa om vi var mätta! Underbart gott allt ihop.

Midsommardagen blev en lugn sådan, Ingemar tog sig ett dopp under tiden som jag plockade smultron till min yougert. Vid fikapausen satt vi och njöt på balkongen och hade roligt åt humlorna. Jag hade några Pioner stående i vasen och tre humlor slogs om att samla pollen från den ena blomman. 


Nu går vi mot varmare väder igen och kanske blir det en tur med husbilen. Vi får se.


4 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg ni haft! Visst förstår vi att det är åtgång på Ställplatser i fina Ulricehamn. Det är verkligen en fin stad som Lars ofta längtar tillbaka till, uppväxt som han är ute i Götåkra.

    SvaraRadera
  2. Ja vi bor i en fin stad, lagom stor och nära till större städer om man så vill. Jag har bott på många ställen i vårt avlånga land, Stockholm, Norrköping, Katrineholm, Sundsvall och Göteborg alla med omnejd också inte alltid mitt inne i staden. Längst och best har nog ändå Ulricehamn varit och jag trivs väldigt bra här.

    SvaraRadera
  3. Hej Margaretha!
    Läser i din blogg ibland, du skriver så trevligt 🙂
    Vi kör själv också husbil och har de senaste 4 vintrar förutom den sista pga pandemin varit i Spanien och Portugal. Vi är lite sugna att prova på Italien denna vintern.
    Är det stor skillnad på värmen?
    Hur är priserna med mat och ställplatser?
    Vad tycker ni bäst om?
    Med vänlig hälsning,
    Cornelia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rullarbo! Kul att ni läser min blogg. Italien är något dyrare än Spanien och Portugal, ungefär som hemma. Om man ska övervintra så ska man nog åka ner till Sicilien. Där är det varmare. Det finns gott om ställplatser och campingar, men många campingar stänger på hösten. Vi har varit på Sicilien över jul och nyår 2015 och badade på julafton. Idag har säkert priserna på ställplatser gått upp precis som i andra länder. Vi föredrar ändå Italien då det är mindre turister där. Hoppas nu bara att det inte blir en lock down igen.

      Radera