lördag 19 juni 2021

Sista besöket och

......sedan hem. 

Från Yvonne och Jakob fortsatte vi till Duvnäsudde där Nisse ch Eva bor. Vi är inte vana vid storstadstrafiken, men det flöt på bra.


Vi letar oss fram, tur att man har GPS, och hittar infarten till deras tomt.

De bor fantastiskt fint och har många fler båtar att kolla på, än vi har. Sjötomt har vi båda, men de har närmare till stranden än vi.


Det är fem år sedan vi var här sist och vi blev så snopna av att tiden gått så fort. Nisse höll på att sälja en segelbåt, så vi fick göra Eva sällskap. 


Tanken var att vi bara skulle ta en fika och sedan fortsätta hem, men då Nisse blev upptagen i flera timmar, så bestämde vi oss för att stanna över natt och plats på tomten hade de också. Så bra att alla vi våldgästat har haft egen ställplats på tomten och dessutom med el. 
Nu har vi ju också blivit bjudna på både mat och dryck, så vi får hoppas att alla ställer in sina GPS på vår adress så vi kan få bjuda tillbaka.



Nästa morgon var det dags för sista sträckan mot hemmet.


Här har man satt gul fetknopp och den lyste verkligen upp.

Att de bygger ut vägen kan ju vara behövligt i rusningstider, men hur ska de göra vid kyrkan? Om det finns en gravplats så blir det inte så lätt att fortsätta och att flytta kyrkan kan inte vara lätt.


Eftersom vi kör motorvägen, så ser vi att vi närmar oss Linköping och jag får äntligen något att fota, annars är det ont om trevliga fotoobjekt.

Vi stannar till i Stavsjö för att tanka och äta lite, samt tömma vår toa. Fanns ingen stans i Stockholms närhet där man kunde tömma latrin eller svartvatten. Dåligt av Stockholm att inte ha en en latrintömning ! Varför inte en i nordlig riktning och en i sydlig, utan man måste åka ända till Nyköping för att hitta en tömningsplats. 😞

Att det regnat en hel del märktes på åkrarna.


Så till slut närmar vi oss Vättern och då känner vi oss nästan hemma. Hann med en kort fikarast innan vi styrde de sista milen hem.


Så här ser vår tripp till Norrland ut. Det blev några mil till på mätaren, som nu har hamnat över 23 000 mil. Det betyder att vi har kört ca 20 000 mil sedan 2010.


Vi har haft en jättetrevlig resa, med flera möten med trevliga vänner samt fått uppleva släkt och studentfesten för barnbarnet Jonatan.
Nu väntar andra trevliga möten.




2 kommentarer:

  1. Då måste man ju in i själva Stockholm och betalvägarna antar jag. Hittade den på Sv tömningsplatser, men vi vill inte in i storstan. En tömning på respektive utfarter norr och söder hade varit bättre, nu löste vi det ändå med vägverkets rastplats i Stavsjö. 😀

    SvaraRadera
  2. Vilken trevlig tur ni gjort. Kul träffa vänner när man är ute på resa.

    SvaraRadera