fredag 18 juni 2021

Mot StockholmDet blev en lugn natt på Norrlandsportens rastplats. N61° 13´ 07"  E016° 40´43" Vi fortsätter söder ut mot Sandviken och vidare mot Heby. Möter flera mc säkert på väg till en träff. Vi väljer att åka mot Enköping och vidare mot Strängnäs, för att slippa köra genom Stockholm. Efter att ha kört på Norrlandsvägarna och även blivit tvungna att ge oss ut på grusvägar, så har vi haft lite trafik och knappt några husbilar. Nu börjar de dyka upp och trafiken mer intensiv ju närmare Södertälje vi kommer.Vi hade pratat med vännerna Jacob och Yvonne, som har bloggen  JOY om de ville ha besök.....och det ville dom. Vi är alla vaccinerade med 2 sprutor, så det skulle nog gå bra.

 

Så roligt att ses igen, det var några år sedan sist.

Naturligtvis blev det både husesyn och trädgårds syn. 
På kvällen invigning av pizzastenen i grillen.


Men hur ska vi få pizzan till stenen den är ju varm? Jag tipsade om en rund  skärbräda. Jacob snappade snabbt upp och for ner i källaren och kom efter en kort stund upp med en perfekt gjord pizzaspade.


Nu kunde vi inviga både stenplattan och spaden. Och vilka goda pizzor sedan.....mums!!Under tiden vi satt i deras uterum kom ett Rådjur förbi.....bara några meter från oss. Det visade sig att de bodde bland buskarna och höll gärna till på deras tomt. Här gällde det att sätta nät runt blommor och växter man var rädd om. 
Inte bara Rådjur fanns i trädgården, i den lilla dammen fanns en riktig groda och vi fick även se vår hatade bruna snigel dricka vatten.


Det blev 2 nätter hos Jacob och Yvonne. Tack kära vänner för super trevliga dagar hos er.

Nästa morgon var det dags för nästa besök, men det får ni läsa om i nästa inlägg.


Om ni undrar varför inläggen tar sådan tid, så beror det på att jag kan inte längre importera bilderna från telefonen. Något har blivit fel antingen på datorn eller telefonen. Kanske har det att göra med uppdateringar som de gärna vill göra. 
Härligt resväder har vi i alla fall haft.

3 kommentarer:

 1. Så kul att träffa Jakob och Yvonne! Lyxigt att ha egen ställplats på tomten!
  Vilka goda pizzor! När jag tittar på bilderna blir jag plötsligt otroligt sugen på just pizza!!🍕🍕

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du jag blev också sugen på att skaffa en sådan platta....men vi har ingen gasolgrill så det får bli att baka i ugnen. Jättetrevlig hos husbils/bloggvänner.

   Radera
 2. Vad roligt att kunna ses sådär! Önskar fortsatt fina sommardagar!

  SvaraRadera