söndag 4 juli 2021

Försenad 75 års present

 När Ingemar förra året fyllde 75 år fick han i present av sönerna... en okänd resa. Nu gick det aldrig att få till denna resa pga väder och pandemin. 


I lördags em kom Tomas och Peter och överraskade honom, när han låg på soffan och vilade. Nu ska du få följa med oss på en försenad 75 års present, sa de. En något överraskad Ingemar steg upp och fick order om att ta med sängkläder, badkläder och mediciner, mm. Klockan 15.30 for de iväg. Målet var okänt även för mig. 

De landade på Lovsjöbadens camping strax söder om Jönköping.


Där väntade Frank på dem i en stuga. 


På kvällen blev det som vanligt grill med tillbehör.

    
   
Eftersom de hade tur med vädret så kunde de sitta ute och äta.


Resten av kvällen ägnades åt Sjoelenspelet, Shuffelbräda eller Jakkolo som det också heter. "Kärt barn har många namn" och det här spelet har Ingemar gjort själv för ca 40 år sedan och gett både Frank och Tomas var sitt.


De hann med ett dopp i sjön också, men bara 3 av dem. Tomas hade en brännskada på armen, som gjorde det omöjligt för honom att bada än på några veckor.


Tidigt upp på söndagsmorgonen för att sätta i båten i Vättern för en fisketur.


Här fanns massor av spön i båten, då Frank är den som fiskar mest av sönerna.Sen bar det av ut på Vätterns vatten. En solig och fin dag med lite vind. De kunde inte ha haft mer tur med vädret.Bilderna skickade de hem till mig och det dröjde inte länge innan både Peter och Ingemar hade fått napp. En Gädda på 4,3 kg för Peter.


Och en Öring på 2,4 kg för Ingemar, senare en till något mindre.


Dagens skörd.


Med andra ord....en lyckad 75 års present och en trevlig fisketur med sönerna ! 😍

1 kommentar:

  1. Vilken härlig resa för både far och söner! Bättre present kan
    man inte önska sig!

    SvaraRadera