onsdag 28 juli 2021

Veckan som varit

 I tisdags var vi bjudna till kompisarna Ulla och Torgny. Vädret var lite mulet, men det klarnade upp fram på kvällen. De har bra parkering för husbilen och bordet stod färdigdukat i solen  


En go välkomstdrink och sen lite prat i soffan, innan Torgny satte igång grillen.


Sen blev det gott med grillat kött och grönsaker. Till efterrätt grillade bananer med glass, något jag inte hade testat tidigare. Vi ventilerade som vanligt våra ev planer för hösten.


Som vanligt alltid trevligt att träffas, nästa gång blir om ca 3 veckor.
Tack för god mat och trevligt sällskap!
Från kompisarna var det bara lite över 2 mil till Kinna, där vi på onsdagen  hämtade upp ett av barnbarnen. Då syskonen inte alltid kan vara sams, behöver de komma ifrån varandra ibland, då får farmor och farfar rycka in.


Väl hemma tog det inte lång stund innan Mindy hade hittat blommor i mina pallkragar. Sen blev det naturligtvis ett dopp i sjön.


På torsdagen var det dags att kolla äppelträden och deras vattenskott.  Det var redan massor av dem, men det är lätt att bryta av dem. Jag nådde inte de som var högst upp så Mindy fick hoppa upp i trädet och hjälpa mig.


Tur hon inte är höjdrädd....kanske brås hon på mig, som alltid har gillat att klättra i träd, men numera får hålla mig på en trappstege. Vi fick bort det mesta av skotten och de som är kvar får vi använda stegen till.

På fredagskvällen kom Noel och nu blev det bad igen. Med armkuddar så flyter man bra och kan träna simtagen.


Roligt kan man ha tillsammans i vattnet.


Men även vid bordet när man pysslar. Nu har kusinerna vuxit upp och har mer glädje av varandra. 


Här om dagen plockade Ingemar av den röda vinbärsbusken och vi fick 10 L som det blev saft och gelé av. I år har vi bara 2 squashplantor, men de ger bra skörd. Vi har redan använt 3 st stora och nu har 3 till blivit klara. Den största vägde nästan 1 kg. Nu ska det bakas både bröd och biffar och resten fryses in.Tur det blev dåligt väder, så man får lust att baka och stå vid spisen. Det var nästan omöjligt förra veckan, men tur för barnen så de kunde bada och leka. Vi behöver verkligen regnet och det var riktigt spännande att sitta och lyssna på mullret innan det riktigt brakade löst.


Det har varit en intensiv vecka, men så roligt att få umgås med de små. Vi har hunnit med en del trädgårdsarbeten på förmiddagarna för sedan har det blivit för varmt. Inte kan vi klaga på den här sommaren, den har ju gett oss många soltimmar och mycket värme.
Lite för varmt i min smak, jag är nöjd om det är runt 20 till 22 gr ute. 

2 kommentarer:

  1. Vi känner igen mycket av händelserna i ditt inlägg! Vi tar också ett syskon i taget, det blir win-win för alla. Om någon vecka ska vi åka iväg med två små kusiner några dagar. Igår hade jag laddat med jäst och mjöl så det blev både bröd och bullar. Det var fortfarande varmt och klibbigt så Jisses vad degarna jäste….
    Så trevligt ni hade hos husbilsvännerna!

    SvaraRadera
  2. Tack för besöket, alltid lika trevligt när vi möts. Gladiolusen blommar ännu, och zucchinin använde jag till lasagne....tack, tack..😘

    SvaraRadera