torsdag 22 juli 2021

Från Värmlandsnäs till Hults sommarhemVi for från Baldersnäs i strålande sol och hamnade till slut på östra sidan av Värmlandsnäs. Här hittade vi en gammal hamn och en ganska långgrund sandstrand, inte stor, men lagom för ett bad i värmen. 


Det låg en sommarstuga intill och många på vägen ner. Vi kollade med ägaren om det var ok att parkera där och hon hänvisade oss till platsen under björken.  Precis så att våra husbilar fick plats. 

Här fanns även bord med bänkar och en fin utsikt.


Det blev lite vila under björken innan det var dags för lite mat. Vi fick även känna några regnstänk .


Killarna fixade maten.....


.......som vi sedan avnjöt vi den vid bordet med utsikten.Efter ett härligt morgondopp var det dags att ge sig iväg igen.


Det blev ungefär samma väg tillbaka till Säffle, eftersom det var en del grusvägar och vi var inte så pigga på att åka grusvägarna i värmen.
Från Säffle kör vi E45 mot Karlstad och Kristinehamn och det finns inte så mycket att fota på den sträckan. Vi gör ett stopp på Lidl för lite proviantering innan vi far vidare mot Hult.


Vilken sommar vi har, nu är det ca 30 gr och vi söker oss till en badstrand igen. Den här gången ingen fricamping, utan en mindre ställplats vid Hults sommarhem. Finns på Svenska husbilsplatser.
N59° 12" 36´ E14° 04" 14´


Stora gräsytor och bra parkering för husbilar. Vi hade tur för det fanns bara en plats ledig när vi kom och precis när vi var på väg att åka kom en kille och sa: att vi åker nu så du kan ta vår plats. Perfekt!


Vi fick den bästa platsen med utsikt över Vänern. Våra kompisar fick ta den andra platsen. Eftersom vi inte är beroende av ström så kostade det oss endast 100 kr. Det priset tycker vi är lagom för en nattplats.


Det blev bad även här, men lite kallare än väntat.

Så här ser rutten för denna dagen ut.Solens nedgång lovar fint väder även till nästa dag, fortsättning följer.1 kommentar:

  1. Quanta bellezza! Godersi questo spettacolo della natura è una grande fortuna!

    SvaraRadera