lördag 24 juli 2021

Från Hult till Lönnern

Vi lämnar ställplatsen i Hult och fortsätter söder ut mot Sjötorp.
Där var det slussning på gång och mycket folk som tittade på.Göta kanal kan man åka med med båt eller cykla. Vi har åkt båt från Motala över Borensberg och till sjön Boren, men Göta Kanal är längre än så.


Göta Kanal har också i folkmun kallats för "skillsmässodiket"Dike kan man nästan kalla vägen vi sedan fortsatte, för där var kantat med oklippt gräs och det kändes som om vi körde i ett "dike". Riktigt vackert på sina ställen.
 


Att köra småvägar är mysigt och man får se så många små fina stugor.
Nu hade vi siktat in oss på en liten ställplats vid sjön Lönnerns norra strand, ställplats Räves. Här firade vi midsommar 2020.
Då swishade vi 100 kr, nu var det ett nytt bokningssystem. Det blev många tryck på telefonen, innan vi hade lyckats att boka de 2 av de 5  platserna. Visst kan det vara bra att boka en plats, men vi föredrar ju fricamping, dessutom var det enklare att betala med swish.
Även nu 100 kr, tyvärr är den enda service här ett  utedass, så glad att vi har vår egen toa och inte behöver nyttja en TC.
I övrigt är det en lugn plats med möjlighet till fiske och bad.

Så här kan en bokning se ut.

Nu blev det bad igen och på kvällen grillning.


På kvällen kom lite dimma och fuktighet, men en klar natt väntade.


Dagen därpå for vi de sista milen hem på välkända vägar. De vägar vi kört i över 40 år till vår stuga, som nu är såld.


Tycker lite synd om korna som inte har mycket till skugga i sommarvärmen och varmare skulle det bli.


Dagens etapp.


Vi har kört ca 85 mil runt Vänern, betalat 200 kr för nattparkering.


Nu väntar jobb i trädgården och bevattning av densamma.


Borta bra men hemma bäst!

 2 kommentarer:

  1. Vilken fin husbilstur ni gjort kring Vänern. Vid Lönern stod vi i påskveckan när vi gjorde årets första övernattning. Då fanns det inget knepigt bokningssystem och jag trodde aldrig det skulle behövas där inne i skogen, men man slutar aldrig förvånas….

    SvaraRadera
  2. De har många tyska turister och bara 5 platser så det är nog därför de har detta bokningssystem. Och visst kan det vara bra när platsen ligger lite avsides, men krångligt var det första gången går kanske bättre nästa gång.

    SvaraRadera