söndag 21 juni 2020

Midsommar med kylproblem

Midsommar har nog många firat annorlunda än tidigare år. Själva for vi ut på småvägar mot vår stuga. Åkte förbi många små torp och sommarstugor, men ingenstans såg vi någon midsommarstång eller firande. Där emot vackra ängar fyllda med lupiner.


En del roliga hus. Får man inte plats att bygga på bredden så kan man ju bygga på höjden. 😀


Vi hade i våras läst Britt-Marie och Lars reseblogg http://bmlarsreseblogg.blogspot.com/ att de varit på en ställplats vid sjön Lönern, inte så långt från vår stuga. Eftersom vi kom just den vägen och fick syn på skylten så for vi in.
Vägen in helt OK med nygjorda mötesplatser, för oss med husbilar och så klart andra bilar också, vägen är smal så det kan vara klurigt att mötas.


Koordinater hit N54.94032 E13.64846 eller N57 56 22 E013 38 54


Väl framme fanns redan 2 husbilar på plats och senare på kvällen blev vi 5 st husbilar och 2 små tält. Det märks att många har valt att fira midsommar i lite ensamhet, men med folk runt omkring. Många hade också valt att tillbringa midsommar i båten på sjön.


För första gången på länge kunde Ingemar släppa ut markisen. Då kom det fram en massa insekter och blad från föregående år, alltså blir det att tvätta markisen när vi kommer hem.


Många kom ner med fikakorgar, för här finns flera bord och grillplats. Temperaturen i vattnet var okänd, men många badade.


Vill man ut på sjön och inte har någon båt, går det att hyra av Lönerns Fisketurism. Här kan du läsa mer om fiskekort mm. 


Det är ingen stor ställplats, men med trevlig utsikt mot sjön och faktiskt mysig.


En mindre badplats för barn. Flera badade vid rampen för båtisättning. Vi badade inte den här gången, men föreslog till ägaren att sätta upp en stege vid båtbryggan. 


Det kom någon regnskur, men i stort sett var det uppehåll hela kvällen och vi kunde sitta ute och njuta av värmen. 


Det kom och åkte bilar hela tiden, många satte i sina båtar andra tog upp sina. Det märks att de flesta här omkring valt att fira i lugn och ro, antingen på land eller ute på sjön.


I det röda huset finns ett utedass och soptunnor i övrigt ingen service och priset 100 kr/natt inget att klaga på. 

Midsommardagen upptäckte vi att vi inte hade någon kyla i frys och kylskåp. Vi for vidare till stugan på ett kort besök, då kom regnet! Bara att åka hem och packa ur, sen får vi undersöka var felet är. Det är tredje gången vi inte har någon kyla i skåpet. Kanske dags att byta termostaten? Blåst ur sot har Ingemar redan gjort 2 ggr.


Hemma igen och nu blommar min gula och doftande ros för fullt. Ingemar hade räknat till minst 35 knoppar. Jag plockar in 3 rosor i taget och de fyller hela huset med blomdoften. 
Midsommar har verkligen gått i lugnets tecken för oss. Hur har ni firat midsommar?

4 kommentarer:

 1. Ett trevligt ställe ni hittade. Jag fick chansen att känna doften av gula rosor när vi var till Forsvik Bruk. Ha dé gott!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut att vara en väldigt fin plats som ni hittade.
  Nej vilken otur med kylskåpet, verkar vara fler som har problem med sina kylskåp nu. har jag läst. Om ni har gnista på spisen när ni testar att tända den, kan det vara den sk svarta lådan, styrboxen, som gått trasig. Vi har fått byta den boxen en gång.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt, nästan som att fricampa.
  Allt gott från oss

  SvaraRadera
 4. Visst är det mysigt vid Lönern även om det var isande kallt när vi var där.. Kylskåpsproblem är inte kul! Vi åkte runt i Frankrike och Tyskland med ett kylskåp som bara höll värmen på el, inte gasol el. 12 V, inte så kul.. Hoppss det löser sig!

  SvaraRadera