fredag 19 juni 2020

Kalas och midsommar i husbilen

I torsdags var det dags för en kortare tur med husbilen igen. Vi hade blivit bjudna till dottern Lena och hennes Bengt på en födelsedagslunch. Och det tackade vi ju inte nej till. Vi skulle även besöka barnbarnet Sophie och hennes Natanael i deras nya torp. Sagt och gjort startade kylen och packade in det vi tyckte vi behövde för helgen. Dagen startade bra med sol och +22 gr.


Efter ca 45 minuter var vi framme vid Ekudden.


Bengt skötte grillen och bordet var dukat.


Fick en härlig lunch på grillad laxsida, så otroligt god, nypotatis, grillad sparris och sallad. 


Sedan bar det iväg till Sophies och Natanaels torp. Här gick vi först runt i trädgården och kollade in alla blommor, som Sophie inte visste namnet på. Sedan var det dags för husesyn. Här fanns  2 rum och kök och fullt moderniserat, fast i gammal stil, så mysigt. En inredd övervåning med snedtak, för gäster och kontor. Ja här fanns allt.


Kaffe och tårta på terrassen, som dessutom var nybyggd. Det var så varmt så Natanael fick ta ut fläkten och sätta på den så att vi fick lite svalka. 
Alldeles i närheten där de bor finns en massa roliga affärer. Tårtan är gjord på Alboga chokladfabrik, som gör både chokladpraliner, fudge, kolor, tårtor och smörgåstårtor. Gör gärna ett besök där och varför inte ta en titt på Blommor och jord också. 
Eftersom vi har en i familjen som inte tål gluten så var tårtan glutenfri och otroligt saftig och god, med andra ord "lättäten".


Vid huset hittade vi dessa vackra Pioner, som dessutom ändrade färg, från mörkrött till rosa och nästan vitt. 😍
Tillbaka till Ekudden och där hann vi med ett svalkande bad, om man nu kan kalla det svalkande, när det var +23 i vattnet och +28 (minst) i luften. 😀


Till kvällen blev det grillat kött med tillbehör och vi kunde sitta ute till 22.30 innan det började bli lite kyligt.  Solnedgång utan några moln framför, bådar gott för morgondagen. Vilken fantastisk födelsedag jag haft och många samtal från familjen och vänner.
Tack Lena och Bengt för en fin dag tillsammans med er. 💖


Midsommarafton
Självklart började vi dagen med ett morgondopp och nu var det +21 i vattnet. Lena bjöd på rena hotellfrukosten innan de for iväg för att spela golf. Själva satt vi och njöt av sjöutsikten.....


....innan vi startade husbilen för att fortsätta på småvägar mot vår stuga. 
Upptäckte när vi stannade för en fika, att kylen fortfarande hade problem med att bli kall. Vi hade +15 gr i kylen och -5 i frysen. Glassen var fortfarande mjuk och bullarna hade tinat.


Vi fortsatte i alla fall på asfalt och grusvägar blandat. Vi körde över Alboga, Börstig, Trädet och Solberga. Krokigt men vackert och vi mötte faktiskt en husbil, men det var också den enda bil vi mötte.


Finns det något finare än ett föl med sin mamma.
Kör förbi Solberga och fick syn på en skylt om ställplats vid sjön Lönerns norra ända....givetvis kör vi in. Följer skyltningen och kommer fram till en underbar plats.


Vi har nu åkt på vägar som vi aldrig hade åkt tidigare. Några 1 tim och 7 minuter blev det inte, betydligt mer, för farten var inte mer än högst 40 km/tim, men vi hade ju inte bråttom.


Fortsättning på midsommaren 2020 får ni i nästa inlägg.

Trevlig midsommar | Ulsans kultur och kuriosa


3 kommentarer:

 1. Vilken härlig tur med umgänge med barn och barnbarn, god mat och härligt sommarväder.
  Visst är det fint vid Lönern. Dit gick årets premiärtur i påskveckan. Då var vädret lite annorlunda och vi hade Natt frost och kyliga vindar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tack vare er vi fick reda på att det fanns en ställplats där. Visst har vi en underbar tid nu...om man glömmer coronan så klart.

   Radera
 2. Ser att ni haft det fint med familjen och njutit av god mat. Kul att ni också hittade en ny ställplats :) Kram till er

  SvaraRadera