tisdag 16 juni 2020

Bad och annat pyssel

Bloggen har jag inte hunnit med på ett tag....vi har haft fullt upp med att fixa i trädgården, sätta i bryggor och se om vår stuga. Sen har vi ju märkt att allt tar mycket längre tid än man tänkt.....kan det bero på åldern kanske? Tur man har fina kompisar, som dessutom bor nära och kan hjälpa till. Ingemar var den som fick ta årets första dopp och det innan temperaturen ens hade gått upp till +17 i vattnet.Nu är bryggan och stegen i, så snart blir det mer bada och värmen ska ju hålla i sig en vecka till....även om de lovar en del regn också.

Sedan har vi 6 små barnbarn, som vi gärna vill umgås med, men det har ju varit lite svårt i dessa tider.  Vi kunde inte hålla oss så vi åkte och hälsade på i Kinna. Jag hade sytt lite kläder till Mindy och Toddy, som Mindy provade direkt. Såpbubblorna vi hade med var populära.


Trädgården står i full blom nu och mest lyser de stora Vallmoblommorna, som jag satte som frö för ett par år sedan. Det blev många plantor och jag visste knappt var jag skulle plantera ner dem. Några hamnade på alldeles fel ställen och att flytta en vallmo är svårt, för rötterna går rakt ner, som på en morot och är lätt att skada dem, men de lyser upp trädgården.
En dag kom våra små solstrålar på besök. Det är inte lätt i dessa tider att förklara för dem att vi inte kan kramas, men så roligt att få umgås med dem. Förbaskade virus som ställer till det för oss.Nu när vattnet har fått en högre badtemperatur +17 så vill barnen bada. Här om dagen kom Matte och Johanna med barnen på besök och vi kunde umgås ute.
Fika smakar ju dessutom bäst ute.


Stella och Liam gillade badtemperaturen.


Soliga mornar och då är det skönt att inta frukosten på balkongen.


Svanar med ungar har vi inte sett till i år, men vi får ofta besök av kanadagässen. Tyvärr skitar de ner ordentligt så vi gillar dem inte, men de är söta att titta på när de följer föräldrarna.


Nu har jag fått en nyare telefon med bättre batterilängd och en  starkare Router, men som vanligt får jag kalla hit barnbarnet Roger för att få ordning på allt. Det där med att läsa beskrivningar är inte lätt. 
Ha det gott och njut av den svenska sommaren. 😍4 kommentarer:

 1. Vilket underbart läge ert hus har. Då behöver man inte åka hemifrån den här årstiden. Kul att få träffa barnbarnen. Det skulle vi gjort i fredags men på torsdagen hämtades en 3-åring med feber och snuva och så var det inställt...

  SvaraRadera
 2. Ja vi bor bra och längtar inte bort på sommaren. Är det sedan varma och fina somrar utan en massa regn, så är hemma bäst. Jag saknar verkligen våra barnbarn, hade ju hoppats kunna ha dem här någon vecka, då föräldrarna har mycket med husreparationer att göra, men viruset ställer till det.

  SvaraRadera
 3. Eran trädgård är verkligen fin, Riddarsporrar är fint men hos oss knaprar sniglarna i sig dom.
  Fin klänning du sytt, roligt att få se vad du syr.

  SvaraRadera
 4. Ni bor så fint, o det vet vi ju eftersom vi varit hem hos er och fått se hur ni bor :) Ni får njuta av den nu och era barnbarn. Visst är det rogivande att sy till dom små, fin klänning du sytt. Kram

  SvaraRadera