söndag 23 december 2018

En vecka i förberedelser


Då har vi varit hemma en vecka. Flygresan hem var smidig med Norwegian och med internet ombord kändes det helt OK. Lite gropig var den, men med en trevlig norsk granne så så gick 3,5 timmar fort.
Vi lämnade ett soligt och +20 gr varmt Spanien och möttes av ett puder av snö på marken och -1 gr. 


Tomas och Noel hämtade oss vid flyget och det kändes skönt att vara hemma igen. 
Söndagen gick åt till telefonsamtal med nära och kära. 
Redan på söndagen fick vi också besök av barnbarnet Stella och pappa Mathias, som behövde klippas. Stella passade på att rita gubbar i snön....men idag är den tyvärr borta.


Måndagen gick åt till att fylla kylskåpet, som gapade tomt. Passade också på att beställa tid för influensasprutan. 
Ingemar hade ju förlorat sitt bankkort i Trelleborg på nerresan, och nu blev det besök på banken för att beställa ett nytt kort.
Våra mediciner var slut, så även apoteket fick besök. 
Tisdagen ....mer inköp och influensasprutan, så nu hoppas vi att vi får vara friska och slipper de värsta infektionerna.
I onsdags bakade jag lussekatter, med äkta saffran i....så gott. Nu gäller det att hinna med pepparkaksbaket också. 
Några julsaker, mer än de 4 ljusstakarna i fönstren, har inte kommit fram. Jo... hyacinter och en mindre julstjärna har jag köpt och vilket pris på julstjärnan här hemma! I Spanien hade jag fått en jättestor för det priset.

I torsdags for vi till Kinna och hämtade två av våra minsta barnbarn, för att umgås med dem. Har saknat dem så och det var inga problem att ta dem med....så de tycks komma ihåg oss, trots att det gått nästan 3 månader sedan vi sist sågs.
Farmors gamla kameror var poppis.Och att få bada i ett riktigt badkar blev toppen.


I fredags passade jag på att baka pepparkakor, under tiden som barnen hade sin middagssömn. Redan har hälften ätits upp 😃


Lilla julafton blev det på lördagen för de minsta, innan mamma och pappa kom och hämtade hem dem.
Nog märker jag att orken med barnen har minskat med åren, men så härligt med de små. Man får passa på att njuta av dem nu, för de växer fort och snart är de skolbarn.


På lördagseftermiddagen kom nästa barnbarn lille Noel, och hjälpte till att klä granen. För första gången en konstgjord gran i vårt hus.Idag blir det städning och sedan en sväng till stan för de sista inköpen. Skinkan ska grilljeras och julmaten förberedas.
I morgon firar vi Julafton tillsammans med Mikael, Tomas, Carin, Noel och Carins föräldrar. 
Den lilla snö som fanns, när vi kom hem, är nu borta och om det blir någon vit jul vet vi inte, men hoppas kan man ju, för det är -6 gr ute.Kör lugnt ni som ska ut på vintervägarna.

6 kommentarer:

 1. Full fart hos er! JAg har reducerat pyntandet och i år blev det ingen gran. Trevligt träffa de små. JAg ser fram emot morgondagen då träffar vi barn och barnbarn. Ha en riktigt GOD JUL!

  SvaraRadera
 2. God Jul o Gott Nytt Bobilsår på er!

  JulKram

  SvaraRadera
 3. Hej Margareta!
  Tack för din kommentar hos mig. Vilken trevlig tillvaro ni har ordnat för er med resor ner på kontinenten för att få se och lära er nya saker.
  Ha en god fortsättning på helgen!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 4. Oj vilka småttingar ni har😘Fina sötnosar så hjälpt till med granen. Vi har också en oäkta gran o det är så skönt tycker vi, då slipper vi krypen också 😆Hoppad ni fick lite ny snö lagom till julafton. Ha det gott.

  SvaraRadera
 5. Hinna med att baka pepparkakor medans barnen vilade sig är strongt. Ni tycks på kort tid ha hunnit med en massa förberedelser före julafton. Önskar er en god fortsättning.

  SvaraRadera