fredag 14 december 2018

I väntan på flyget hem


Nu är det bara ett par dagar kvar tills vi ska flyga hem.  Jul och Nyår, ja ända fram till den 6 februari ska vi vara hemma. Varför så länge? Jo för helgen den 26-27 januari går världscuptävlingen på längdskidor i Ulricehamn. Är du intresserad så gå in på länken och läs mer om tävlingen.

Vad gör man då i väntan på avresedagen? Jo vi åkte ner till stranden i Zenia (Torrevieja) för att se om det var någon som badade. Vädret var strålande och + 21.


Soldyrkarna hade tagit plats och de flesta höll till runt baren/serveringen.


Några vågade doppa fötterna, men några riktiga badare såg vi inte till.


Vi valde att ta en kortare promenad, mina höfter tillät inte någon längre sådan, runt udden.Då kom vi fram till Playa Cala Capitain.....men där var nästan folktomt. Kanske för att det var sämre med parkeringsplatser här.....men betydligt bättre strand.


Ingemar fick syn på en Svart rödstjärt som satt och spanade....eller kanske solade. 😃


När solen började gå ner for vi till Zenia Boulevard där det finns en stor parkering och där man kan övernatta om man vill. 
N37 55 39 W00 44 15


Jag tror inte vi sett så mycket julbelysning hemma, som här i Spanien. Likadant är det med julsaker, här finns ett tält fyllt med allt möjligt julpynt. 


Förra gången vi var här var det helgdag och många var lediga, på kvällen när vi var där var det ingen trängsel alls. 
Årtalet 2019 var en populär plats att fota sig på.


Inne i gallerian hade de skapat en skridskobana, till både barn och vuxnas förtjusning. För 6€ fick du åka 30 minuter, inklusive skridskor och hjälm.


Vi stannade på parkeringen tillsammans med 8 andra HB. Vaknade till smatter på taket....regn!
Regn betyder dåligt med el. I Guadamar passade vi på att fylla vår tomma gasolflaska och sen vidare till Santa Pola Camper Area.
N38 12 30 W00 34 26
12 €  (kontant betalning) och då ingår el och fritt wifi.


Natten blev allt ifrån lugn....halv storm och husbilen gungade ordentligt och väckte oss flera gånger. Fram på dagen kom solen åter, men fortfarande blåsigt.
Nu blir det tömning av kylskåp, toan och gråvattnet, samt städning.

Nästa gång vi hörs är vi på svensk mark igen. Trevlig 3:e advent önskar vi er. 

Bildresultat för tecknade smileys

9 kommentarer:

 1. Vart har ni bilen under tiden, på flygplatsen?
  Välkomna hem till vintern.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem till kylan, här kommer det lite snöflingor men det lägger sig inte. Men om några dagar har vi nog vant oss vid det kyliga o nariga vädret!
  Är det svenska flaskor ni fyller i Guadamar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en fast flaska och en spansk,. Den fasta tankar vi själva på LPG stationer den spanska (reservern) byter vi.

   Radera
 3. Mycket och vacker julbelysning. Trist med blåsten. Ha en bra hemresa!

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga foton, men trots det välkomna hem till vinter och kyla. Vi förstår att ni stannar hemma över skidtävlingarna. Vi var där för två år sedan och hoppas på lika fina tävlingar och arrangemang den här gången.

  SvaraRadera
 5. Tänk att det är så fint överallt inför julen trots att det inte är någon snö :)) Jättefint har ni det där också. Välkomna hemåt till Sverige. Kram

  SvaraRadera
 6. Det har varit trevligt att följa era resor i Spanien. Nät du skrev om VC tävlingen i U-hamn letade jag lite mer och kom underfund med att vi nästan är grannar. Jag och fru Christina bor i Blidsberg och är nybörjare i husbilssvängen så det är så intressant att läsa om hur ni mer rutinerade tar er fram i världen. Vi kanske ses på VC. Vi har biljetter till lördagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är världen liten ibland och man får massor av nya bekantskaper via husbilen. Välkomna till husbilslivet, en gång husbil alltid husbil. 😃

   Radera