onsdag 26 december 2018

Allting har ett slut....

..... även julen.
Tänk så mycket förberedelser och stress och sedan är allt över på en dag. 😉

Ja vem har inte fixat och donat inför julen, handlat julklappar, bakat, lagat mat och städat? 

Vi började med att fira julen hos Mathias och Johanna på uppesittarkvällen. Redan i hallen möttes vi av de traditionella pepparkakshusen. Något som jag märkt är att det är fler pepparkaksbyggen i hemmen nu mot förr. Min mamma var ganska ensam om att baka pepparkakshus, som vi barn på julgransplundringen fick krascha och äta upp. Alla letade "takbitar" med godis på. 😋
Idag får barnen göra var sitt pepparkakshus....och jag tror inte de äter upp dem, som vi gjorde. Jag har inte bakat något hus i år.


  Vi spelade Bingolotto, men det var bara Mathias som vann en ny lott. Visst var vi nära flera gånger, men inte fick vi den siffra vi väntade på. Vi tröstade oss med den stora ostbrickan, som de serverade, med massor av gott på.Visst hade jag tänkt dra ner på julmaten i år men.... det fanns alltid något vi inte ville vara utan....så det blev en hel del mat ändå. Sen äter man så mycket att man knappt orkar resa på sig.


Våra två barn i väntan på tomten. 😍


Nu har Julafton avlöpte i lugnets tecken, vi var 8 personer, varav ett barn på snart 4 år och ett (barn) på 59 år. För trots sin ålder, så är Mikael inte äldre än Noel pga en hjärnskada vid födseln.
Vi hade en härlig Tomte och Noel vågade sätta sig i Tomtens knä för fotografering. (pappa hade gått hem för att hämta en tröja till mamma) 😉


Kvällen avslutades med ett parti Sjoelen/Jakkolo/ shuffelboard, kärt barn har många namn. Spelet har Ingemar gjort efter det som våra holländska vänner hade. Spelet kan spelas av alla från 2 - 99 år.
Noel är i full träning, kanske slår han pappa en dag.


Nog är det konstigt....man längtar till julfirandet med ljus, gran, paket och god mat. Men visst är det skönt när den är över.
Juldagen slappade vi, kollade TV och myste.

Annandag jul vaknade vi till ytterligare en dag med sol. Sjön hade frusit till....åtminstone halva sjön.Jag, Ingemar och Mikael tyckte det var dags för årets sista besök i stugan. Ju längre från stan vi kom, ju mer snö fick vi uppleva. Vit väg hela vägen fram.


Framme blev det ännu mer snö ....och jag som bara hade lågskor. 😧 I snön kunde vi se att Rådjuren hade varit och sparkat efter något att äta. Inne hade vi väntat oss en massa spillning efter mössen, som alltid lyckas ta sig in. Den här gången var det inte alls så mycket, som tidigare.


På hemvägen tog vi en tur förbi skidbacken och den var i full gång. Nu prövades julklapparna och speciellt en Snow kick verkade vara populärt. Finns i olika utförande från 150 kr och uppåt.
Ja tänk vad de hittar på....undrar vad nästa vinterleksak ska bli?


Hur har julen varit för er? 


6 kommentarer:

 1. Julen är barnens högtid.
  Trevligt med de små.

  SvaraRadera
 2. Ni ser ut att ha haft en trevlig jul ni också ☺️Håller med om att det är härligt med jul, förväntansfulla barn , mat och paket...men det är skönt när julen är över ändå🤗Skönt att bara ta det lugnt också O njuta av varandras sällskap o barnbarnen leker med sina nya julklappar😘. Aktiviteter i snowboardbacken brukar vara ett måste för oss också tillsammans, men i år får åtminstone jag stanna hemma pga min nyopererad fot. Det såg härligt ut på din bild. Ha det fortsatt bra

  SvaraRadera
 3. Så roligt att följa er och så fina kort. Vi har också haft en härlig lugn jul med barn och barnbarn. Vi bor lite högre upp i Ulricehamn så vi hade en vit jul. God fortsättning��och Gott Nytt Husbilsår��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så kul att vi bor i samma underbara stad. Ha de gott och ett fint nytt 2019 med många fina resor. 😃

   Radera
 4. Åh så härligt det ser ut med pepparkakshus och barnbarn. Pepparkakshus har vi aldrig gjort, men jag bakade stora vackra pepparkaksgubbar tillsammans med en faster som inte hade några egna barn. Vi klippte ut mallar i tidningarna och det blev stora fina kalle ankor och musse piggar bland annat som vi sedan skar ut i pepparkaksdegen och dagen efter dekorerades de med kristyr. Det var väldigt roligt och jag tror att faster hade lika roligt som jag.
  Ha en riktigt fin fortsättning på julen och Gott Nytt År!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 5. Fin jul ser ni ut att haft och fint med snön i skidbacken.
  God fortsättning och Gott Nytt År till er från oss. Kram

  SvaraRadera