torsdag 19 oktober 2017

Tiden

Tänk vad tiden går fort......särskillt när man blir äldre, tycker jag. Och nu är hösten här med första frosten och snart är det vinter också. Vi borde vara på väg mot södern med husbilen, men så blir det inte i år.


 Förr hann jag med hur mycket som helst, idag gäller det att prioritera vad som ska göras. Det som tar tid är nog till stor del internet. Tidningen läser vi via datorn och husbilslivet, vänner och släkten  följer vi via datorn......ja hur klarade vi oss förr utan internet? 😀
Att tiden går fort märks på att barnen blir äldre och man får både barbarn och barnbarnsbarn. I söndags hade vi kalas för en av sönerna, som nu hunnit till den vuxna åldern... 40 år.


Alla syskon utom 2 kunde komma och fira honom. Vi blev en nätt skara på 16 vuxna och 6 barn, som åt soppa och kalasade på glasstårta. 


Alla kom inte med på bild 😁

Vad fick han då i present? Jo en stor kikare på stativ var önskan och den försökte vi uppfylla.


När Ingemar testade den (den kom fort upp ur lådan), blev han så sugen på en ny själv (hans är 35 år) att vi beställde en till honom också. Måste säga att det var den snabbaste leverans vi varit med om. Beställde på måndag fm och på tisdagen kunde han hämta den på utlämningsstället. Nu njuter han av att kunna studera fåglar (och annat) på sjön. 


Ja nog går tiden fort, idag fyller ett av våra barnbarnsbarn 4 år  och några dagar efter hennes födelse 2013 bar det iväg ner mot värmen i Spanien och Portugal.


Nu värmer solen och smälter bort frosten och dags att ta itu med dagens sysslor.


I år har det nog varit den varmaste hösten i Spanien, Portugal och Grekland på många år.....typiskt att vi inte hade planer på någon husbilsresa söder ut i år. Men ska jag vara ärlig så gillar jag ju inte när värmen stiger över +22 grader och hösten här hemma har ju varit helt OK den också.


6 kommentarer:

 1. Visst tycker jag också att tiden hår fortare nu än tidigare. Hade också frost i morse och skrapade bilens rutor, burr.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite tråkigt att behöva skrapa rutorna, men det blir en klar och hög luft....särskillt när solen skiner.

   Radera
 2. Efter 70 känns det som, att det går ännu fortare utför än tidigare. Vi hade -1 grader idag och jag trånade nästan efter Portugals värmebölja.

  SvaraRadera
 3. Jaa tiden går fort, det har vi också konstaterat, jag kan skicka upp lite värme till er däruppe för här är det nästan för varmt. Nu har det regnat och blivit lite svalare och därmed också lite mera uthärdligt, bara drygt 20 grader. Kram och hälsa!

  SvaraRadera
 4. Visst går det fortare ju äldre man blir. Hösten är fin, med sina vackra färger, men jag gillar inte mörkret.

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det lite svårt att förstå hur man klarade sig utan internet förr, haha. Men då var ju iofs samhället ordnat annorlunda ... Idag är det ju hopplöst utan...!

  SvaraRadera