tisdag 10 oktober 2017

På hemväg.


Vi lämnar Frösön, barn och barnbarn efter en god lunch besående av våfflor med glass och sylt. Ett fortsatt vackert resväder.


Det blir ungefär samma väg en bit söderut, som när vi körde upp, men vid Kårböle fortsätter vi rakt fram. Nu tänker vi köra vägar som vi inte åkt tidigare.
När vi till slut på eftermiddagen ska söka en plats för övernattning blir det i Ljusdal, en ort som vi inte besökt tidigare.


Många gamla och fina hus kör vi förbi.


Vi hittar ner till en gratisplats för husbilar, nära promenadstråk och badplats. Vi hade ju passat på att tömma när vi passerade Svenstavik, så vi behövde bara en övernattningsplats. Att det även var ett populärt strövområde märktes på alla bilar, som kom och parkerade bredvid.


Det var inte lika fint väder när vi vaknade, mulet och grått. På radion hör vi att det ska regna neröver och att Gävletrakten hade fått mycket vatten under natten. 


Vi fortsätter mot Bollnäs och vidare mot Ockelbo. 


Redan när vi körde från Ljusdal, så stod det att vi åkte på Tidernas väg. Den vägen startar i Uppsala och slutar i Ånge. Det är vägarna 272 och 83 som vi åker. Och nu har vi nått ikapp regnet.


Dis och regn lockar oss inte till någon fler övernattning. Vi forsätter förbi Sandviken och vidare mot Gysinge, fortfarande väg 272.


Tanken var att stanna till och äte i Gysinge, men vägen går utanför centrum numera och det var länge sedan vi åkte den här vägen, så vi hittade inget matställe.


När vi närmar oss Tärnsjö så börjar vi bli riktigt hungriga. Vi kör in på en vägkrogen, med stor parkeringsplats.  Vi beställde snitsel med pommes och den var jättegod. Priset för 2 st + dricka = 203 kr, det kan man inte klaga på 😊  


Nu börjar det skymma och regnet har upphört. Vi fortsätter mot Heby och Sala, förbi Västerås och nu blir det E18 ner mot Örebro. Vi kör in i Laxå för att fika och sträcka på benen.


Vi har några timmars körning kvar och får se en fantastisk solnedgång bakom molnbanken, men kameran hann inte riktigt med.


Drog åt handbromsen vid 20.45 på hemmaplan. 
Planen hade varit att stanna till efter vägen på något fler ställe, men vädret var som sagt inte så inbjudande. Alltid skönt att vara hemma igen. 😲 


Nu ska bilen plockas ur och städas, dynorna kläs om och kanske blir det en julmarknadsresa framöver.
Ha de gott alla vare sig ni är ute på rull eller är hemma.8 kommentarer:

 1. Det måste vara idealet att göra en Norrlandsresa vid denna tiden på året. Alla färger i naturen och ingen trängsel på ställplatserna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut och har man också tur med vädret så är det ett +

   Radera
 2. Gysinge Herrgård har Dagens lunch, men stänger redan 13:30. Där finns även en bra ställplats. Ganska öde så här års, men om vädret är bättre så är det en härlig miljö att gå runt i och det finns en bra promenadväg till de gamla järnvägsbroarna...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var det stängt när vi körde där, tack för tipset.

   Radera
 3. Fina vägar ni åkt. Synd att vädret var så trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev faktiskt några vägar, som vi inte åkt tidigare, och vädret kan man ju inte göra något åt.....bara att gilla läget. Det var ganska skönt att komma hem lite tidigare än planerat också.

   Radera
 4. Fin väg ni körde (Tidernas väg) .....den körde vi i somras också från Norrland, tillsammans med Lundbergs....Kram från värmen och badet......

  SvaraRadera
 5. Ni hade en rejäl bit att åka o hälsa på sonen med familj. Hade säkert varit trevligare att köra och campa efter vägen om det varit bättre väder förstår jag. Hos oss har det regnat hela sommaren känns det som. Inget optimalt camparväder uppe hos oss i alla fall just nu. Kram

  SvaraRadera