tisdag 25 april 2017

Saknaden

Efter 2 veckor i hemmet, med kyla och snöblandat väder, så har vi hamnat i ett vakuumtillstånd. 


Inte kan vi gå ut i trädgården för att städa eller fixa med växterna, inte kan maken fixa med husbilen (han har börjat) alldeles för kallt. 
Själv har jag tappat lusten till att göra något. Jo visst.... det dagliga... städa, laga mat, handla och vattna blommorna blir det ju, men sedan hamnar jag vid datorn, läser allt jag inte hunnit tidigare och ibland blir det TV och stickning. Måste nog bero på saknaden av solen och värmen eller vad tror ni?


Visst saknar vi värmen och solen här hemma, men ser vi tillbaka på tidigare år så har ju vädret faktiskt varit ungefär detsamma under flera år i April. Under de senaste 5 åren är det bara 2014 som hade över +18 på dagen.
När vi började köra mot Sverige så hade vi ju hoppats på att få lite värme med hem....men så blev det inte 😕


Ser man tillbaka på vår vinterresa så blev det en hel del mil vi åkte i alla fall, ca 1310 mil visade mätaren på.


Är man borta flera månader i sträck, så saknar man barnbarnen och nu har ju våra yngsta barn bildat familj och barnbarnen kommer tätt 😀 
Är man då, som vi, borta länge, så hinner mycket hända i deras utveckling och det missar vi.
Liam var visserligen ner till oss och hälsade på, då hann vi inte fixa till tuppkammen, nu när vi är hemma finns mera tid för det.


Födelsedagar missar vi också. Presenten till Noel köpte vi i Spanien och den har ockuperat duschen hela vägen hem och blev populär.


Bloggandet har stått stilla i några veckor, men nu ska jag försöka få till det. 
Några långresor blir det inte ännu, men planer finns på någon sommarresa, men innan dess så ska vi hitta läckan i toan och städa ur bilen ordentligt.
Just nu står en fläkt och torkar ur ev fukt.


6 kommentarer:

 1. Förstår din känsla- jag är också sol/värmeberoende....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tror att vi alla sitter inne, småfryser och eldar i våra kaminer och spisar.

  SvaraRadera
 3. Inget kul väder vi är i husbilen i våra hemtrakter. Men nu får det vara nog vänder snar hemåt. Har inte frusit i bilen men det är så ruggigt att gå ut. Hade funderingar på Stockholm men det skipar vi.

  SvaraRadera
 4. jaa, så känns det när jag kommer hem också......alldeles för kallt för stela gamla leder :) Men snart vänder det och du får njuta av allt grönt!

  SvaraRadera
 5. Förstår absolut att ni saknar värmen, det gör vi också less på kylan nu faktiskt. Söta barnbarn och jätteroligt för dom också att ni kommit hem :) Maggan...du har säkert kvar en massa tyg i källaren som du kan sy av...så har du nåt att göra medan Ingemar fixar till bilen:-) Kram

  SvaraRadera
 6. Nog är det stor omställning när man kommer hem till kyla. Kul att få tid med barnbarnen. Alla "måsten" hinns säkert med.

  SvaraRadera