tisdag 4 april 2017

Läckan och sträckan Torre de la Sal - Avinyonet del Penedés

Som jag skrev igår så har vi vattenproblem igen. När Ingemar kollade på morgonen var det en vattenfläck under bilen. Ut med alla grejor och kollade. Jo då mycket riktigt hade det börja läcka igen, från avloppsslangen under duschen. Som tur var så lutade vi lite bakåt och då hade det runnit ut bakåt i stället för framåt. Det är avloppet från diskhon och handfatet som håller på att hoppa isär igen. Duschen har en egen slang, så där är inga problem. Nu får vi ha en bunke både i tvättstället och diskhon och hälla ut vattnet utanför eller i duschens avlopp.
Många olika husbilar och med olika släp har vi sett, men den här har nog det största släpet. Varför packa med sig så mycket att man måste ha en stor släpkärra med?  


Från Torre de la Sal åkte vi så vidare till Vinarós och en Carrefour. Vidare N 340 mot Tarragona, men tar av mot Tortosa och upp i bergen. Vi följer floden Ebre. Själva kanalen är torrlagd, men så småningom dyker floden upp och den är fylld till bredden.


Vi tog den här vägen ner i höstas och tycker den är vackrare att köra än N340 sen är det mindre trafik också.Vi närmar oss havet igen och tänkte söka upp en tidigare plats vi övernattat på, norr om Tarragona. Där var det nu förbudsskyltar mot husbilar.....bara att vända och hitta en ny plats. Vi testar Vilafranca, men där var det fullt. 


Jag ställer in en ställplats på en vingård och först trodde vi att det var fel när vi kör in på vägen, men sedan fick vi syn på en liten skylt, som sa att det var rätt väg....men nog såg den liten och smal ut.


Vi kommer in på gården och här står ett antal husbilar.


På morgonen var det vinstockar det första vi såg.


In i butiken för att se deras sortiment. Endast vita viner och mest Cava, som inte heller tillhörde de billigaste vinerna. Vi köpte ändå med oss en kartong med tre olika årgångar, till priset 35€.....man måste ju testa :)


Nu drar vi vidare mot Frankrike så vi kan komma hem och fixa avloppet.
Idag skickar vi också ett GRATTIS till äldsta dottern som blir 54 år idag. 💖


2 kommentarer:

  1. Där bodde vi söndag till måndag 3 april. Ingen som var vaken på måndagen kl. 10.00 så vi åkte utan att handla. Undrade också var vi hamnat först.

    SvaraRadera
  2. Då spännande med vingårdar och deras produktion!

    SvaraRadera