torsdag 6 april 2017

Höga berg och djupa dalar i Pyrenéerna

Nu fortsätter vi vår resa över Pyrenéerna. Den väg vi valt är drygt 10 mil (100 km) lång. Den heter till att börja med N 260, men från den Franska gränsen heter den D115. D vägar brukar vara både mindre och lite sämre....nu hoppas vi det inte stämmer 😏 Det är otroligt vackra vyer när man kommit en bit upp. Mindre byar åker vi förbi.....kan ju inte stanna överallt....även om det lockar så finns det sällan parkeringsmöjligheter.


Vi får ett par cyklister framför oss och de kämpar på, den ene sittande, men den andra fick allt ställa sig upp och trampa ibland. Bra träning!!


Branta backar även för djuren, där de går på bete.


Vi har nu kommit upp på 1500 m/ öh med en vidunderlig utsikt mot Spanien.


Det här var förr gränsstationen, nu finns ju inga synliga gränser längre....lite synd tycker jag.Och på den andra sidan har vi nu Frankrike.Vi njuter ett tag till av den höga luften och utsikten innan vi börjar resan ner mot Boulou.


Det blev en del kurvor på nervägen, men i övrigt inga problem med vägen eller trafiken.


Här i Prats de Mollo la Preste finns det en ställplats.

När vi kommer ner till Amèlie les Bains Palalda (varför ska fransmännen ha så långa namn?)  börjar vi bli lite hungriga och hittar en parkering vid sidan av vägen. Fina blommor växer överallt, men som vanligt hittar jag inga namn på dem.


Även träden har vackra blommor.


Vi lämnar bergen bakom oss och här har våren kommit, med skir grönska och vi fortsätter mot Perpignan.


Nu hamnade vi här precis när alla slutat sina jobb och är på väg hem.....långa köer. Vi hade ställt in en ställplats en bit ovanför Montpellier i Sommiéres. Klockan var inte så mycket så vi fortsatte dit. Vi hade ju inte räknat med trafiken förbi storstäderna så innan vi var framme var klockan över sju.


Det blev ca 300 km vi körde och vi var ganska trötta när vi kom fram. Dessutom blåste det ordentligt, så ibland när man mötte en långtradare trodde jag vi skulle åka av vägen.
Idag har det varit växlande väder + 20, men mest sol och blåsigt, men vad gör det när man sitter i bilen nästan hela dagen. 😄
I morgon ska vi på sightseeing på ett av Unescos världsarv, häng med då.


5 kommentarer:

 1. Härligt vackra vyer och byar ni åker igenom!

  Ha det gott på färden norrut.....

  SvaraRadera
 2. Alltid lika trevligt att läsa och titta på bilder! Vi åkte förra året den här fina vägen över Pyrenéerna . Fantastiskt! Lycka till med läckan, hoppas den håller tätt tilll ni kommer hem!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga vyer! En fin tripp...

  SvaraRadera
 4. Det passet har vi också åkt. Kommer ihåg att vi kastade snöboll högst där uppe! Visst är det otroligt vackra vyer!

  SvaraRadera