torsdag 13 april 2017

Hemma igen


Vi fortsätter genom Tyskland, vid ett tillfälle blir vi omkörda av 10 polisbilar. De var inte på utryckning, varken sirener eller blåljus var på. Dom skulle ha varit där när vi på motorvägen blir omkörda på båda sidorna samtidigt av bilar i 150 km/tim. när vi ligger i den högra filen.


När vi närmar oss Hamburg blir det stopp....långa köer och vi kryper sakta framåt. Vi har nu siktat in oss på en ställplats i närheten av Lübeck i Schwartau. Vi har inga problem med att hitta dit och platser fanns kvar. 
Idag har vi avverkat den längsta sträckan på vår hemfärd....hela 70 mil. Ingemar har aldrig kört så långt med husbilen tidigare, men det har gått jättebra.


Vi vaknar utsövda och till en ny dag med solsken. Vi har haft ett kanonväder hela hemresan. Nu blev det lite påfyllning av både diesel och drycker innan vi anlände till Puttgarden och färjan till Rödby. Då funkar inte vår Brobizz 😡


I Danmark var det kontroll både på vägen in och ut. Även i Sverige var det extra passkontroll.


Klockan 16.30 var vi på svensk mark igen. Vi kör som vanligt till Ingemars syster i Råå, där blev vi bjudna på favoritmaten...rökt lax med tillbehör. Något som vi inte hittat när vi varit utomlands...jo lax, men inte rökt.....så gott!!
Sen fortsatte vi mot Ullared och deras ställplats. Sov länge och sedan till Optikern i Ullared, som vi hört talas om. Vi hade båda suddiga fläckar i våra glasögon och var i behov av nya. Priset inklusive större synfält, antireflex samt att de mörknar i solen blev samma för oss båda 5695 kr/par. Det blev en snabbsväng in i varuhuset också och inte så mycket folk som vi hade väntat oss.


Vi tog vägen hem över Kinna och Borås....måste ju träffa yngsta barnbarnet Mindy och se hur mycket som har hänt sedan i julas.Hemma på tisdag eftermiddag och det kändes ganska skönt.
Plockade ur bilen och blir lika förvånad varje gång över hur mycket vi fått plats med i bilen. Nu återstår allt fix med avlopp mm.
Nu har vattnet i sjön stigit och flotten nästan hamnat hos grannen. Vårblommorna börjar komma och den här gången verkar det som Rådjuren inte har varit framme och norpat mina tulpaner ...ännu.


Så här lågt var vattnet när vi åkte i höstas.


Nu önskar vi alla läsare en riktigt trevlig och 


9 kommentarer:

 1. Välkomna hem och vi önskar er också en riktigt Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Skönt att vara hemma, längtar oxå hem. Utskriven, men måste lägga om knät varje dag själv. Anne o Leif är med oss....ligger på La Volta över påsken...kram o Glad Påsk! 🐔🐣🐥🐓

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem och Glad Trevlig Påskhelg 🐥🐣
  Kram

  SvaraRadera
 4. Välkomna hem igen!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Välkomna till Sverige! Glad Påsk önskar vi från Tallinn!

  SvaraRadera
 6. Tack för denna gång! Hoppas det blir fler!! Vi har följt era resor och gjort en del av detta och fått några tips här och var, vi har varit på Iberiska halvön runt många gånger och dessutom i Italien, Sicilien och Grekland. Tack för fina foton och fina tips till sevärdheter och förstås ställplatser. Glad påsk från Anita och Lasse ,HBK nr 942

  SvaraRadera
 7. oj så snabbt ni tog er hem......där var foten tung på gasen :) och snart kommer jag också!!

  SvaraRadera
 8. God fortsättning & Välkomna hem igen!

  SvaraRadera
 9. Låter som ni hade en fantastisk resa. Välkommen hem och glad påsk.

  SvaraRadera