söndag 9 april 2017

Otursförföljda

Vi fortsätter resan mot Sverige genom Frankrike. Det blir många mil varje dag och ska man komma hem så är det bara att köra på. Ingemar rattar och jag läser kartan och stickar. Många vindistrikt åker vi förbi.


Nu är det så att allt går inte problemfritt. Vattenläckan, som vi först trodde kom från avloppet, tror vi nu kommer från vattenledningen till duschen, vi har nämligen sett att det är vatten i duschen, trots att vi inte använt den. Nu kan vi inte göra något åt det förrän vi kommer hem, så vi stänger av pumpen när vi kör och inte använder vattnet.


En olycka kommer sällan ensam sägs det. Nu var det handtaget till toan....en fjäder i låset gick av, ny sådan har vi hemma 😁 Nu får vi se till att vika handtaget uppåt så dörren inte går upp under färden.


När det blåste som värst i södra delen av Frankrike, hörde vi en smäll, men trodde det var en gardin i fönstret, som for ner vi hittade inget annat. Men på kvällen när vi stannat upptäckte vi att TV-antennen var borta....nu återstår bara ett fäste. 😡


När vi närmar oss Mulhouse hade jag hittat en ställplats vid kanalen i Niffer. Nu stämde inte koordinaterna och vi fick leta oss fram genom kartprogrammet på datorn, och kom så småningom rätt.
 Nya koordinater  N47 42 37 E007 30 15
Nu har Ingemar problem med Canal Digital på paddan 😡


En lugn och fin plats med fina cykelleder var det vi hittat. Toalett och vatten fanns och vi blev 6 husbilar under natten.


Åter en dag med strålande sol......vi har i alla fall tur med vädret :)
Påskliljorna blommar nu, när vi är lite längre upp. 


Vi har nu fortsatt över gränsen och kommit in i Tyskland och då har vi plötsligt inga vägar på GPS-en längre. Vi stannar till och fikar, under tiden som jag försöker ladda ner den Tyska kartan. Jag lyckas efter ett tag få till det och vi kan fortsätta med karthjälp, tills vi har vägarna i Tyskland på GPS-en.
 Kör mot Freiburg och viker sedan av mot Ulm, vi undviker motorvägarna ett tag till.


Nu börjar också varningsskyltarna om grodor dyka upp, så här kan man skydda dem från att ta sig ner på vägarna.


Det blir några extra "Umeltung" då en del vägar är avstängda, men i övrigt går resan bra.


På två dagar har vi kört ca 75-80 mil. Nu har vi stannat på en ställplats i Aalen och kunde njuta av solen en timma innan den gick ner. Vem vet kanske sista gången på den här resan vi kan sitta ute i T-skirt och  shorts. På kvällen kunde vi notera att tempen sjönk från + 20 till +6 grader.


Nu blir det lite motorvägar, även om vi inte gillar dem, men ska man komma någon vart genom Tyskland så får vi nog pinna på.  
Ha det gott alla snart är det Påsk8 kommentarer:

 1. Det låter som att ni behöver komma in i depå, när ni väl är hemma.

  SvaraRadera
 2. Otursförföljda, ja det kan man nog kalla det för, det ena efter det andra. Bilen längtar kanske hem. Skönt att ni är på väg hemåt i alla fall och inte åt andra hållet.
  Hade ni en parabol, blåste den bort i nedfällt läge? Ja det är inte det första jag skulle ha tänkt på, rackarns otur.
  Grodskydden, det såg vi också mycket av i Tyskland, långa långa sträckor.
  Kör lungt Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken otur ni tycks ha, det måsta ha blåst en hel del för att TV-antennen ska kunna blåsa bort.

  SvaraRadera
 4. NI har verkligen haft otur denna vinter men tur att ni är händiga och kan så mycket själva. Det blir lite att fixa med när ni kommer hem

  SvaraRadera
 5. Men oj så trist när ni har så otur. Säger väl samma...vilken tur att ni är på väg hem nu då.

  SvaraRadera
 6. Kör nu försiktigt hela vägen hem, det matriella fixar ni lätt sen.

  SvaraRadera
 7. Sicken otur,kanske dags att byta upp sig till nyare! :-)

  Kör lugnt o njut vidare......

  SvaraRadera