lördag 20 februari 2016

Sista kvällen med gänget

Vår vistelse här på El Rengo (hästgården), börjar lida mot sitt slut. 


Flera kvällar har vi märkt att det sent har kommit in en stor buss med massor av ljus på, den har sett ut som rena discobussen :)) Ingemar blev nyfiken och ville ta reda på vad det var. 
Det visade sig vara en hästtransport, mellan bl a England och Spanien.


Han fick reda på att hästarna behövde sova/vila när det var långa transportsträckor, de står upp i trånga bås i lastbilen/bussen. Nu fick de gå ut här på ranchen och röra på sig och de kunde även få sova, innan de skulle vidare. 


Vi rör också på oss, för det blir en del promenader ner till centrum. En sådan promenad kan ta upp till 2-2,5 timma, med ett kort stopp för lite förtäring. Det kan bli en promenad på flera km ibland. 


Det blev lite shopping, innan vi hamnade vid de här fina fontänen, för att få lite i magen, så vi skulle orka gå tillbaka hem till husbilen. Alltid lika spännande att se vad man får på tallriken när man har beställt. Den här gången fick vi in rostat bröd med ost och skinka och till det pommes frites. :))


En försäljare av klockor, kom fram och Björn och Ingemar blev intresserade.
Det slutade med en "Rolexklocka" till Ingemar och var sin klocka till Björn och Bettan. Det är första gången vi köper klockor på det sättet, nu återstår att se hur länge den håller :))


Tillbaka på ställplatsen hann vi med en stund i solen, tillsammans med ett norskt par.


Boulespelet är populärt bland husbilsfolket och en tävling i HBKs regi går av stapeln i slutet av februari i Huércal Overa, SV om Lorca. Nu tyckte Björn att det var dags att träna lite inför tävlingen. Till motståndare hade han norska Björn och Bernt.Efter en god match så skålas det. :))


Vi har under ett par dagar haft sol, men så kom regnet..... vilket gjorde vägen till Lidl geggig.... stövlar var ett måste. Går väl an att sätta på sig stövlar....men... inte lika lätt att få av dem.


Eftersom det i går var vår sista kväll här på El Rengo, så passade vi på att äta tillsammans med det svenska gänget. Ett nytt svenskt par, Peter och Birgitta, kom i onsdags till ställplatsen, och gjorde oss sällskap i restaurangen på slutet. 
Peter hade sett vår specialitet... Irish Coffee.... och ville också testa.
Och naturligtvis avslutade vi alla med var sin. 
Tror inte de hade gjort så många Irish Coffee, innan vi kom dit :))


Vi har hunnit ta farväl till Olav och i morgon ska vi ge vår trevliga kock med familj en stor kram innan vi drar vidare. Det blir med riktning mot Portugal ... vi har en vecka på oss att ta oss dit :)
Häng gärna med på vår fortsatta resa. :))

2 kommentarer:

  1. Peter och Birgitta träffade vi i Silves. på nya ställplatsen vid Casell

    SvaraRadera