söndag 28 februari 2016

Rota... en ny ställplats

Vaknade inte av några solstrålar precis. Vi hade kollat vädret på den spanska tv-kanalen och visste att sämre väder var att vänta. Det hindrade i alla fall inte Ingemar för att ta en kort promenad mot stranden.


Conil e la Frontera....just de tre sista orden är populärt att ha med i namnet i området runt Cadiz. Frasen "de la Frontera" avser gränsen till Granada enligt wikipedia. 


För att ta sig till stranden får man använda sig av långa och fina gångbroar i trä. 
Vi fortsatte nu mot El Puerto och det stora köpcentret El Paseo. Köpte lite bröd och köttvaror och hittade vinboxar på 3L (slipper alla flaskor ett tag.)


Här inne kan du köpa allt du behöver, både vad gäller elektronik, kläder och husgeråd... ett jättevaruhus.


På vägen tillbaka till bilen hade det börjat att regna och när vi skulle fälla upp paraplyet märkte vi att... det hade vi glömt någonstans i affären :(
Ställde in "Berit" på en stpl i närheten av Rota.


Här finns både tömning och vatten. Platserna var inte många, men bakom buskarna, med inkörning till en annan parkering, på återvändsgatan, stod ett 15 tal bilar. Eftersom vädret hade försämrats så valde vi också att stanna här.


Det blåste så att kottarna, som föll ner på bilen, small i taket så man hoppade högt. Blåste nästan halv storm, men vi stod ganska bra i lä.
Även här får man använda sig av gångbroar för att ta sig till stranden.


En lång fin sandstrand, men den inbjuder inte till någon promenad idag även om solen har börjat titta fram igen. Polisen kommer förbi flera gånger, men tycks inte bry sig om att vi står här. Brödbilen kommer också och det var många som hade slut på frukostbröden.


Det är inga långa sträckor vi åkt de här dagarna :))


Enligt prognosen så ska vädret bli soligt i veckan och lite varmare, det ser vi fram emot.

2 kommentarer:

  1. Härligt att ni har bättre väder att se fram emot! Vi har haft riktigt fint i Stockholm några dagar. Det är visserligen kallt, men det gör inte så mycket när det är blå himmel och sol!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. En kall men vacker februaridag gärna med lite snö också, det gillar jag.

      Radera