tisdag 16 februari 2016

Livet på en ställplats (hästgård)

I dagarna har vi fått ner en kylig vind från norr, det innebär en hel del blåst, sol emellanåt och snö på högre höjder. TV rapporterar om snön ca 25 cm och bilderna ser ut som när vi får snökaos hemma :))
Vi står nu parkerade på hästgården El Rengo för ytterligare några dagar i väntan på bättre väder.


Gasolen tog slut för oss, typiskt när man ska laga frukost, som tur var hade vi kvar i den spanska reservflaskan. Det fick senare bli en tur till Repsolmacken för att fylla gasol. På återvägen valde Ingemar, efter tips, en annan väg som var både kortare och mycket trevligare att åka. Vi åker förbi travbanan och på parkeringen var det marknad...men vi stannade inte.Eftersom det var Alla hjärtans dag så blev det också ett restaurangbesök på kvällen.
Olav (som fixar hit husbilarna till ställplatsen) agerar också tolk och servitör ibland. Han är lite allt i allo kan man säga :)


Gladaste tjejen är ändå Nerea, som många spanjorer är hon dålig på engelska, men har alltid ett "smile" på läpparna.


Även den här gången blev det svärdfisk, med sallad för min del. Till efterrätt en stor Irish Coffee :))


Måndagen började med sol och det blev en promenad till affärscentret Mirramar. Inte för att det blev så mycket handlat, men en trevlig promenad blev det och kaffe med skinkmacka intogs på en av serveringarna.


Så fort solen kommer fram slår de gula klöverblommorna ut och klär slänterna och dikena.


Senare på dagen, när jag hade tänkt sola, drog molnen ihop sig och det kom även en del regn och blåsten tilltog. BRRRRR .....
Trots vädret ska hästarna motioneras och här är det finska Marit, som ser till att de får sin dagliga motion. Hon får sällskap av en vildhund, det finns ett antal sådana här, men de är skygga för människor.


Idag tisdag har många svenskar lämnat El Rengo, men vi stannar tills vädret blir bättre. Idag endast +9 gr på morgonen och ca +16 när solen skiner.


6 kommentarer:

 1. Sol iaf och då blir det ju varmare - här nere har det snöat i bergen vid Marrakech!

  SvaraRadera
 2. Vi verkar ha ungefär samma väder. Jag hade tvättdag igår och på wntimme var lakanen torra. Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Skall vara lite värre.......här lämnar vi in tvätten för några tior, oavsett om det är torkväder eller inte.......vi har 14 gr kvar, så är vi också i Spanien.....väl mött!

  SvaraRadera
 4. Gasolen tar ju alltid slut vid nåt opassande tillfälle... ;)

  SvaraRadera
 5. Ni verkar föredra ställplats? Själv kan jag tycka att en camping är rymligare.

  SvaraRadera
 6. Nu verkar det som det har slutat blåsa i Portugal. Vi möttes av strålande solsken när vi idag kom till Albufeira. Det var sommarkläder på!

  SvaraRadera