måndag 1 februari 2016

Åska blixt och dunder i Cala Mijas

Först får vi vara med om ett jordskalv och natten till lördag fick vi vara med om ett otroligt oväder. Regn, blixt och dunder och även hagel en stund. I 2 timmar höll det på. Den ena blixten efter den andra , som sedan åtföljdes av ett förskräckligt knallande och vi tror den även slog ner i en lyftkran strax intill. Enligt rapporterna på svenska radion 104,8 var det ca 1000 blixtar den natten.
Husbilen blev hela tiden upplyst av alla blixtar och ibland hoppade jag högt av knallarna…..jag som aldrig brytt mig om åskan direkt.
Fram emot 12 tiden började ovädret dra sig ut över havet och vi kunde somna.
Här kan du läsa mer om ovädret.

Klockan är 22.00 och blixten lyste upp som om det vore dag.

På morgonen sken solen igen och det var spännande att se hur mycket vatten det fanns ute på parkeringen….som tur var hade det mesta sjunkit undan. Dessutom var det positiva… att bilen var renspolad från taket och ner, av nattens skyfall. :)


Sedan blev det marknadsbesök med lite nya inköp. Ett par tröjor till Ingemar och byxor till mig samt en sommarväska. 


Än så länge är det mest vinterkläder i stånden.


Man förundras över grönsakernas storlek, vi har sett rädisor stora som gråpäron, lök stora som apelsiner , och visst är det kul att handla då. Men visst undrar man vad de har gödslat med  :) 


Resten av dagen tillbringade vi i solen tills den dök ner bakom ett träd och då blev det genast mycket kyligare.
Vi stannade till söndag fm på Cala Mijas för att sedan åka till Olavs ställplats. Dags att ladda upp batterierna.
Har haft problem med Masmovil.es och dess internet. Trots att vi på fredagseftermiddagen fyllde på 1G för 8.50€ och knappt använt internet, då det var sånt oväder, så var de slut på morgonen.   Nu idag måndag har jag fått nya 8 G, så då hoppas jag vi klarar oss ett tag.

8 kommentarer:

 1. Det ser likadant ut i Italien framför allt på vintern när kål apelsiner och andra vintergrönsaker mognar, jag tror de gödslar med sol och värme men de har kanske några knep till !

  SvaraRadera
 2. Men så hemskt vad ni varit med om...jordbävning och häftigt regn o åsa. Det vill man inte ha på resan. Positivt att ni inte behövde tvätta bilen då, som du sa:)) Ha det fint. Kram

  SvaraRadera
 3. har ni också lite känningar av El Nino kanske. Och besprutningen av grönsaker och frukt vill vi kanske inte ens veta......hua, jag tvättar och tvättar men man får väl i sig det ändå antar jag.

  SvaraRadera
 4. Lämpligt att det kom på natten. Ni fick ju en fin dag efteråt.

  SvaraRadera
 5. Nog är grönsakerna enorma. Köpte ett stort salladshuvud, kommer inte ihåg vad sorten heter, med flikiga blad. Det vägde 1,2 kg och kostade 1€. Otroligt! Tomater är enormt goda! Förresten allt! Kul med marknader! Alltid finns det något som passar. För oss är det oftast något att stoppa i munnen. Ha dé gott!

  SvaraRadera
 6. Glömde kommentera ovädret. Jag skulle definitivt ha känt mig liten! Blixtar kan vara vackra, men då ska det vara på håll. Elisabeth

  SvaraRadera
 7. I förhållande till hur vi just nu har det här uppe i norr så kan jag tycka att lite smällar och vatten från skyn får vi väl tåla där nere i värmen. Må så bra i solen.

  SvaraRadera