måndag 4 januari 2016

Snötillverkning och Mediciner

Skidbacken brukar öppna för säsongen under mellandagarna eller strax efter nyår. Kylan kom lägligt för nu är det full fart på snökanonerna i backen. 
hemsidan kan man läsa om och när de ska öppna i år.
Ingemar, som är ute och går varje dag, kan följa hur långt de har kommit med snötillverkningen.....vilken tillgång de har numera, med maskiner som sköter det här....och kul för alla, som gillar skidåkning, antingen på längden eller utför backen. Den tiden är förbi för oss :)


Vi som bor nära sjön, har haft turen med att fixa egen skridskobana, i stället för att åka upp till ishallen långt upp i stan. Isen har dröjt i år, men nu har den börjat lägga sig, några kalla nätter till och det finns bra is. Några fiskare har ännu inte vågat sig ut och det är väl tur det.


Själv ligger jag för ankar i soffan fortfarande, med en förskräcklig hosta, som gör det omöjligt att sova.
Men, "det finns inget ont som inte för något gott med sig"...som Ken Dodd en gång sa....så har jag äntligen, i min jakt på hostmedicin, kunnat rensa bort en massa gammal medicin.
Här kan du läsa mer om våra ordspråk.
Och det är väl något, som vi alla borde göra emellanåt.
Hur har ni det i era medicinskåp/lådor?


Det blev en kasse full med tabletter, salvor mm, som vi ska lämna in på apoteket.
Här kan du läsa mer om hur du ska göra med gamla mediciner.
Orken räckte inte till mer idag....så nu intar jag ryggläge igen.

4 kommentarer:

  1. Ja visst behöver man rensa ibland. Nu har vi nog inte så mycket skåpen, men jag har också lämnat in på Apoteket vid tillfälle.

    SvaraRadera
  2. Men Maggan !! va tråkigt att du ff är sjuk. Men det florerar influensa hela tiden just nu. Ja har fått tillbaka min förkylning..var sjuk i julas...o nu igen! men det är väl så att det finns dom som är givmilda o vill dela med sig:-))..Krya på dej vännen. Kram

    SvaraRadera
  3. Trist med hosta. Vi är också däckade under snuva och hosta. Hopas innerligt att det värsta är över, så vi kan våga oss ut. Elisabeth

    SvaraRadera