söndag 10 januari 2016

Bauergården = TopPlatz listad

Nu har vi för första gången i Sverige, fått en ställplats med på den Tyska TopPlätzen-listan och det är Bauergårdensom ligger i Bunn nära Gränna


Första gången vi kom i kontakt med ordet TopPlätzen eller TopPlatz på svenska, var på en semester i Tyskland, jag tror det var sommaren 2008. Att det fanns ställplatser i Tyskland visste vi ju, men det här med TopPlatz var något nytt för oss. Där fanns allt av service, och även badplats, så jag hade nog mera kunna tänkt mig att den hade kallats "Husbilscamping"... alltså en plats endast för husbilar. 
Året därpå hade det kommit en lista på de "tio i topp"  och en folder där man fick koordinater och beskrivningar av dem. 
Vår första kontakt med TopPlatz var i Neukloster.
Kriterier för att få komma med på en TopPlatz lista är: läget, servicen, faciliteter/utrustning och miljö.....och här platsar verkligen Bauergården. 

Här och här  kan du läsa mer om vad vi har upplevt där.


 Idag innehåller listan 91 platser, mest i Tyskland, men även några i Danmark, Italien, Holland, Belgien och nu Sverige. 

Att Bauergården skulle platsa på listan i TopPlätzen är ju otroligt roligt och snabbt har det gått, för Bauergårdens ställplats har ju endast 2 år på nacken.


Nu öppnar de igen efter att ha varit stängt över jul och nyår den 17 Januari startar de med det populära Smörgåsbordet på söndagar.
Tyvärr så har vi, av naturliga skäl, inte möjligheter att besöka Bauergården förrän till våren. 
Vill du läsa mer kan du göra det här.
Och vill du bläddra i Topplatskatatlogen så kan du göra det här.
Ni som ännu inte varit där....gör ett besök!!


3 kommentarer:

  1. Tack för tipset Maggan :-) hoppas du börjar friskna till. Kram

    SvaraRadera
  2. Vad roligt med Bauergården, måste se till att besöka platsen någon gång. Det brukar bli Gränna när vi ska övernatta i dessa trakter, får se till att ändra på det.

    SvaraRadera
  3. Vi har hört om stället, men ännu inte hunnit vara där. Det får bli längre fram på säsongen. Elisabeth

    SvaraRadera