fredag 8 januari 2016

Från sol till snö

Besök hos farbror doktor resulterade i tabletter med kortison i och ska intas 5 st varje morgon i fem dagar. Har redan börjat känna mig bättre, vilket visade sig i att julgranen åkte ut och alla ljusstakar plockades bort....det kallas för arbetslust.  Länge sedan jag hade någon sådan. :)
Igår fick vi se ett sådant där magiskt ljus, som det kan bli med solen ibland, kolla lite till vänster om solen....så ser det ut som en ny sol är på väg upp.  
Ja solen var riktigt bländande.


Passade på att ta mig utanför dörren idag.....känns som om det var veckor sedan sist. Lagom kallt ca 5 gr och lite snö på backen. 
Så kul för alla barn att kunna vara ute och åka pulka , stjärtlapp eller skidor.
I Bäcken porlade vattnet och lite is var det runt omkring.


Sjön ser ut som den har frusit till helt, men det har den inte, så där får man vara försiktig. Läser om flera olyckor med dåliga isar och kan inte förstå varför folk inte kan ha respekt för isarna. 
Typiskt också att vädret skulle bli sämre, efter att solen lyst i flera dagar så har det nu snöat och himlen är grå igen.


Nu är jag äntligen på väg åt rätt håll och snart bär det av söder ut igen. Om en vecka drar vi ner till värmen.
Nytt år och med det ökning av alla försäkringar. Fick idag försäkringen från IF på vårt fritidshus och den hade ökat igen. Kollade då med LF vad de skulle ha... och se det var allt några hundra billigare... så nu bytte vi. :)
Nu börjar även reklamen om alla nya husbilar komma i brevlådan och visst blir man sugen på en ny bil....men...men, det kostar också.
Ha det gott alla, där ute i kylan eller nere i värmen.

8 kommentarer:

 1. Väldigt vacker bild den översta! Jag tycker att det är fint nu med snö. Fattar inte heller vad folk ska ut på isarna och göra innan de blivit tjocka och stabila! Och med barnvagn...!!!

  SvaraRadera
 2. Skönt att du mår bättre. Visst är det märkligt att folk inte har respekt för isen!

  SvaraRadera
 3. Fördelen med snön är att det blir ljusare!
  Annars tycker vi inte om den längre :-)

  Ha det gott o krya på sig......

  SvaraRadera
 4. Ni bor vackert där vid sjön, sommar som vinter. Du piggnar säkert till nu av solens strålar. Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Bra att du håller på att krya på Dig, välkommen ner till värmen!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig bild utöver sjön! Krya fort, nu har du värmen att se fram emot!

  SvaraRadera
 7. Va bra att du fick hjälp. Du fick det jag alltid får som astmatiker...cortison x5. Sen blir jag superknäckt i kroppen. Men du ser ut att fått ork av dom. Ta det lugnt så det inte blir nåt backslag :) ni bor så vackert till. Kram

  SvaraRadera